JFV Katern

Lees verder

“Het nieuwe studiejaar is inmiddels alweer een tijdje begonnen. Inmiddels zit een groot aantal van jullie zelfs alweer te blokken voor de eerste tentamens. Ook bij de JFV zijn we begonnen met onze werkzaamheden om de Groningse rechtenstudenten in dit collegejaar weer bij te staan. Zo organiseren we natuurlijk tentamentrainingen en verkopen we weer uittreksels. Nieuw dit jaar is de JFV App. Met deze app blijf je van alle JFV evenementen op de hoogte en kan je je ook nog eens gemakkelijk aanmelden voor alle activiteiten. Via www.jfvgroningen.nl/app kan je de app downloaden zodat je nooit meer iets mist.”

Een nieuw studiejaar betekent natuurlijk ook een nieuwe lichting rechtenstudenten. Op 30 augustus werden zij door de Eerstejaarscommissie verwelkomd op de Facultaire Introductiedag. De dag daarna vertrokken we met de Introductiecommissie naar Appelscha voor het jaarlijkse Rechten Introductiekamp. Met het thema ‘tropical law’ zat het wel goed, want het was een heerlijk weekend. Ik kan niets anders zeggen dan dat deze twee evenementen perfect waren om als eerstejaarsstudenten kennis te maken met de studie Rechtsgeleerdheid en met de JFV.

De maandag daarop hadden we de eerste Algemene Ledenborrel die, zoals je gewend bent, natuurlijk weer een groot succes was. Op maandag 24 september vond het StudieStartGroep Eerstejaarsdiner met aansluitend het JFV Openingsfeest plaats. De eerstejaarsstudenten leerden hun studiestartgroep beter kennen onder het genot van een heerlijk diner in De Branderij. Daarna barstte het feest los in de &ZO; de beste outfits werden uit de kast getrokken voor het thema ‘camouflawge’. Al met al was het een geslaagde avond!

JFV KLEDINGLIJN

De JFV Kledinglijn is vernieuwd! Voor slechts € 12,50 kan je een nieuwe JFV trui halen in het rood, wit of blauw (maten S t/m XL). Tevens hebben we een gloednieuwe primeur: vanaf heden zijn er ook JFV Pockies te koop! Scoor nu je Pockie voor maar € 10,- (maten XS t/m XL voor mannen en vrouwen). Elke werkdag tussen 12.00-14.00 uur verkrijgbaar op de JFV Studiewinkel. En haal dan ook meteen gratis tabjes en markers!

Upcoming events

Maandag 12 november
19:00 uur
Eerstejaarspubquiz, Algemene Ledenborrel en Bekendmaking thema EBF/JFV Kerstgala
Café de Keyzer

Op maandag 12 november hebben we een drukke planning. Om 19.00 uur beginnen we met een pubquiz georganiseerd voor eerstejaarsstudenten. Schrijf je in via de site. Daarna om 22.00 uur start de JFV algemene ledenborrel. Zoals je gewend bent: bier, wijn en fris voor € 1,-. Tevens zal het thema van het EBF/JFV Kerstgala bekend gemaakt worden.

Vrijdag 23 november
14:00 uur
Employment Event

Van Swinderenhuys

Voor alle internationale studenten en Nederlandse studenten met een andere interesse dan de advocatuur organiseren we het Employment Event. Deze dag zal in het teken staan van verschillende carrière-mogelijkheden naast de advocatuur. Houd www.jfvcarriereboard.nl in de gaten voor meer informatie!

Maandag 26 november
19:00 uur
Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering
Café de Keyzer

Tijdens de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering presenteert het 111e Bestuur van de JFV de resultaten van het beleid in de afgelopen maanden. Tijdens de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering heb je de mogelijkheid om mee te denken over het beleid van de JFV.

Maandag 3 december
22:00 uur
Algemene ledenborrel

Café De Keyzer
Dit is alweer de laatste borrel van 2018. Sluit het jaar daarom goed af en kom naar de borrel! Natuurlijk weer bier, wijn en fris voor maar €1,-!

Maandag 10 december 
Docent van het Jaar-verkiezing
Academiegebouw

Ieder jaar wordt op onze faculteit een docent onderscheiden met de titel ‘Docent van het jaar’. Dit jaar zullen er vier genomineerde docenten zijn! Er zullen dit jaar twee prijzen vergeven worden: de publieksprijs en de vakjuryprijs. Kom zeker langs en stem op je favoriete docent!

Donderdag 13 december
09:00 uur
Groninger Juristen Congres

Hitachi capital mobility stadion

In samenwerking met ELSA, Frederik van der Marck, Lisa, Nexus en Simon van der Aa wordt het Groninger Juristen Congres georganiseerd op 13 december. Dit jaar is het thema van het congres Law & (public) order; vrijheid, veiligheid en vandalisme. Aanmelden kan vanaf begin november.

Woensdag 19 december
22:00 uur
EBF/JFV Kerstgala
Huize Maas

Op woensdag 19 december gaat het dak eraf in Huize Maas tijdens het EBF/JFV Kerstgala! Het thema van de avond wordt op de algemene ledenborrel van 12 november bekend gemaakt. Houd onze website in de gaten voor de start van de kaartverkoop!

Heb jij nog leuke ideeën?

Omdat de JFV altijd met de tijd mee probeert te gaan luisteren wij graag naar onze leden. Heb jij een leuk idee voor een activiteit of een verbetering voor onze vereniging? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Voor nu: geniet van dit gelikte, interactieve en met liefde gemaakte magazine. Tot op de volgende JFV-activiteit. Je bent meer dan welkom!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan