Beste lezer

Lees verder

‘Recht is overal’. Een quote die alle rechtenstudenten tijdens hun studie maar wat vaak te horen krijgen. Dat het recht ook dichtbij huis te vinden is laat de redactie je in deze editie over ‘recht in de regio’ zien. De artikelen spitsen zich toe op het recht in Stad en Ommeland.

Hoewel Groningen op het eerste gezicht een veilige stad lijkt, hebben er zich de afgelopen jaren toch een aantal opmerkelijke geweldsincidenten afgespeeld. Zo werd supermarktketen Jumbo een tijd afgeperst en liep een ruzie tussen studievrienden uit tot een schedelbasisfractuur. Verder terug in de geschiedenis waren er zelfs oudejaarsrellen in de Oosterparkwijk waarbij de ME op moest treden om de relschoppers onder controle te houden.

Zowel studenten als stadjers verplaatsen zich voornamelijk op één en dezelfde manier: fietsend. Als inwoner van Groningen kan je er donder op zeggen dat je fiets minimaal één keer gestolen wordt. Hoe groot is het probleem van heling eigenlijk, en hoe kan het dat de gemeente fietsen mag ‘laten verdwijnen’?

Als het gaat over recht in de regio kan een artikel over de problematiek over gaswinning natuurlijk niet ontbreken. In dit artikel wordt dit plaatselijke probleem eens een keer niet belicht vanuit de economische belangen en waardevermindering van huizen, maar worden de mensenrechten van de getroffen bewoners uiteengezet.

Omdat dit alweer de laatste In Casu van mijn hand is, wil ik mijn opvolgster Sandra heel veel succes en plezier wensen met het maken van de In Casu komend jaar!

Veel leesplezier!

Moniek Gonera
Hoofdredacteur In Casu

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan