DLA Piper door de ogen van Charlotte Erdbrink

Lees verder

“Mijn naam is Charlotte Erdbrink en ik werk nu ongeveer twee maanden op de afdeling Corporate bij DLA Piper. Ik heb vijf jaar in Leiden gestudeerd, eerst een bachelor Rechtsgeleerdheid en vervolgens de master Ondernemingsrecht. Toen ik mij tijdens mijn master begon te oriënteren op de arbeidsmarkt, zag ik de Talent Class van DLA Piper naar Dubai langskomen.

Ik had nog nooit deelgenomen aan een business course, en het leek me wel een leuke manier om kort kennis te maken met het kantoor. Dat die kennismaking zou plaatsvinden in Dubai, was mooi meegenomen. Vijf dagen lang werden we met een groep studenten in het diepe gegooid: casussen uit de praktijk oplossen, onderhandelen en presentaties geven. Maar tegelijkertijd leerden we ook het kantoor goed kennen, in vijf dagen kreeg ik een duidelijk beeld van de mensen die bij DLA Piper werken. Ook kreeg ik op die manier de kans om al mijn vragen over het kantoor en de advocatuur op een hele informele manier te stellen.

Naar aanleiding van mijn deelname aan de Talent Class mocht ik stage komen lopen. Ik had nog nooit eerder stage gelopen dus wist niet goed wat ik kon verwachten. Een student-stage bij DLA Piper duurt twee maanden. Eigenlijk doe je die twee maanden gewoon met alles mee, uiteraard op kantoor, maar ook daarbuiten. Ik liep stage in de zomer en had dus het geluk dat er extra veel borrel, barbecues en dinertjes waren. Voor ik met mijn stage begon had ik nog een beetje het deprimerende beeld in mijn hoofd dat ik twee maanden bij de koffieautomaat en het kopieerapparaat zou doorbrengen, maar dat was gelukkig verre van waar! Ik kreeg veel inhoudelijke taken, en durf bijna te beweren dat ik van mijn stage meer geleerd heb dan van mijn master.

Tijdens mijn stage kreeg ik een hele positieve indruk van DLA Piper. Door de manier waarop ik werd verwelkomd, voelde ik me meteen thuis en deel van het team. Er heerste een hele relaxte sfeer en ik kreeg de indruk dat iedereen elkaar, ondanks de grootte van het kantoor, heel goed kende.

Door mijn stage ben ik zo enthousiast geworden dat ik heb besloten voor DLA Piper te kiezen. Na het afronden van mijn scriptie kon ik terecht op de afdeling waar ik ook stage had gelopen: Corporate. Inmiddels zit ik hier bijna twee maanden en het wordt alleen maar leuker. DLA Piper heeft een hele internationale praktijk, waardoor er veel interessante zaken langskomen. Ik mag helpen bij grote transacties en werk met veel verschillende mensen samen.

We zijn met de nieuwe starters zelfs al een aantal dagen naar Londen geweest, om daar met alle nieuwe starters van de Europese DLA Piper kantoren kennis te maken en trainingen te volgen. Heel leuk om je Nederlandse, maar ook je internationale collega’s meteen goed te leren kennen!

Ik kan niet anders afsluiten dan door te zeggen dat ik het ontzettend naar mijn zin heb bij DLA Piper, en dat ik het iedereen van harte kan aanraden om een keertje langs te komen. Of het nu is voor een baan of een stage, of gewoon voor een borrel of een kop koffie: kom vooral langs om al je vragen te stellen en even kennis te maken!”

“Door de manier waarop ik werd verwelkomd, voelde ik me meteen thuis en deel van het team.”

DLA Piper is één van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd

Kom je bij ons werken, dan krijg je meteen 8000 collega’s in meer dan 40 landen. Binnen DLA Piper heerst een cultuur van ambitie, ondernemerschap en verantwoordelijkheid. Die waarden zitten in de genen van de organisatie en zijn ook bepalend voor onze snelle groei. Dat geeft je ook de gelegenheid om je eigen stempel te drukken en mee te bouwen aan de cultuur van ons kantoor. Door de samenwerking met onze collega’s wereldwijd heeft DLA Piper van nature een internationale kijk op juridische vraagstukken en leer je om te adviseren vanuit een brede scope. Uiteraard kun je eenvoudig beschikken over alle kennis en ervaring die er bij alle DLA Piper kantoren aanwezig is.

Studenten

Studeer je rechten en wil je graag praktijkervaring opdoen? Kom dan stage lopen op een van onze praktijkgroepen! Gedurende twee maanden zal je onderzoek verrichten, notities voorbereiden en concepten, contracten en processtukken opstellen. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een (senior) advocaat waarmee je een kamer deelt. Daarnaast helpt een extern trainingsbureau je om inzichten te krijgen in je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten waardoor je nog meer uit jezelf kunt halen.

Daarnaast organiseren wij jaarlijks twee Talent Classes. Hier zal je kennismaken met ons kantoor Amsterdam en ons kantoor op de buitenlandse bestemming. Je kan tijdens deze dagen een combinatie van formele en informele activiteiten verwachten. De eerste Talent Class vindt plaats in september en ging afgelopen jaar naar Dubai. De tweede vindt plaats in het voorjaar.

Afgestudeerden

Elke maand beginnen er bij ons nieuwe Junior Associates. Ben je (bijna) afgestudeerd? Solliciteer dan naar deze functie. Wij maken het hele jaar door plek voor goede mensen!

Meet us

Heb jij interesse in een kennismaking met ons kantoor of wil je solliciteren voor een openstaande vacature? Bezoek onze website http://www.bigopportunities.nl/allevacatures.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan