JFV Katern

Lees verder

De tijd van het heerlijk avondje, kerst en oud en nieuw heeft inmiddels plaatsgemaakt voor 2018. Net als dat vakantie plaats heeft gemaakt voor met boeken gevulde dagen in de UB voor menig student in Groningen. De tentamens komen er weer aan en dat betekent vroeg uit de veren en het waarmaken van goede voornemens. Voor de JFV is op 1 januari 2018 het jaar aangebroken waarin zij haar 110e verjaardag viert. Het jaar is aangebroken van de viering van het 22ste Lustrum van het JFV! Van dinsdag 17 april tot en met zaterdag 21 april vinden vele, verschillende activiteiten plaats. Voor eenieder wat wils! De kaartverkoop gaat eind januari van start, dus houd de website in de gaten!

Allereerst vertel ik je in dit JFV Katern graag meer over het JFV Eerstejaars Borreldictee. Ben je eerstejaarsstudent? Mis deze kans niet en laat studieadviseur Pepijn Tukker en professor Kars de Graaf je meer bijbrengen op het gebied van spelling! Op maandag 5 februari staan zij voor je klaar in Café de Keyzer. Opgeven kan via de website van de JFV! Het dictee wordt gevolgd door de algemene ledenborrel in Café de Keyzer met een blauw, wit en goud tintje. Het JFV Lustrumboek wordt tijdens deze borrel om 00:00 uur namelijk uitgereikt! Tevens zal het JFV Lustrumlied als primeur worden gedraaid deze avond. Een must om hierbij te zijn, dus!

In diezelfde week vindt de 27e editie van de Bedrijven- en Instellingendag plaats. Op vrijdag 9 februari opent het Noordlease Stadion haar deuren om jou kennis te laten maken met maar liefst 35 bedrijven, kantoren en instellingen. Get in the picture en schrijf je hier (Facebook link) in! Vervolgens vertrekt de Commissie Legal Experience op zaterdag 10 februari met 30 studenten naar Canada. In Toronto zullen zij in deze week meer te weten komen over het thema ‘Discriminatie op basis van geslacht’ en de Canadese cultuur ontdekken. Ook binnen de landsgrenzen gaat de JFV op reis in februari. De Excursiecommissie verzorgt een tweedaagse trip naar Den Haag voor een groep van 30 studenten op maandag 12 en dinsdag 13 februari. Ben jij geïnteresseerd in een bezoek aan advocatenkantoor Bird & Bird of de Raad van State? Schrijf je nu in (website link)! Een gevolg van studeren is het maken van keuzes. Denk bijvoorbeeld aan de vraag welk rechtsgebied je het meeste aanspreekt en welke beroepen je daarin kan uitoefenen? Om je bij de keuze voor een afstudeerrichting te helpen, organiseert de Eerstejaarscommissie in samenwerking met de Faculteit het Eerstejaarssymposium. Op dinsdag 20 februari geven verschillende docenten en studieadviseurs een korte introductie in de verschillende afstudeerrichtingen die de Groningse  bachelor Rechtsgeleerdheid rijk is.

Naast dit symposium wordt speciaal voor eerstejaarsstudenten de JFV CarrièreBoard Eerstejaarsdag georganiseerd op donderdag 1 maart. Op deze dag kan je als eerstejaarsstudent laagdrempelig kennismaken met een advocatenkantoor. Lijkt jou dit leuk? Houd onze website in de gaten voor meer informatie! Vrijdag 2 maart vertrekt de Introductiecommissie met zo’n 30 studenten naar Risoul in het kader van de JFV Wintersport. Voor slechts 415 euro sta je maar liefst 7 dagen op de lange latten, kan je elke dag een uur lang gratis drinken en krijg je de gehele week korting in de leukste kroeg van het dorp, de Yeti Bar. Bij zijn dus! Heb jij zin in een flinke portie sneeuw en gezelligheid? Schrijf je snel in voor de JFV Wintersport via deze link (husk link)! Op maandag 12 maart is het alweer tijd voor de tweede algemene ledenborrel van dit jaar, die voorafgegaan wordt door de JFV Eerstejaarspubquiz! Voor de meer gevorderde rechtenstudenten organiseert de Commissie JFV CarrièreBoard op vrijdag 16 maart de JFV CarrièreTour Noord. Door deel te nemen aan dit evenement, krijg je de mogelijkheid kennis te maken met de lokale, potentiële werkgevers. Ben jij hier benieuwd naar? Houd onze website in de gaten!

Afsluitend wil ik je graag veel leesplezier wensen bij deze In Casu! Daarnaast rest mij niks dan je succes te wensen met het studeren komende tentamenperiode!

Hartelijke groet,

Namens het 110e Bestuur van de JFV,

Marloes van der Werf

Upcoming events

Woensdag 10 januari
20:00 uur
Bestuursinformatieborrel
Café De Keyzer, Groningen
Heb jij interesse in een bestuursjaar? Kom dan woensdag 10 januari om 20:00 uur naar de Bestuursinformatieborrel en stel al je vragen aan het bestuur van de JFV!

Maandag 5 februari
19:00
JFV Eerstejaars Borreldictee
Ben je eerstejaarsstudent? Mis deze kans niet en laat studieadviseur Pepijn Tukker en professor Kars de Graaf je meer bijbrengen op het gebied van spelling! Op maandag 5 februari staan zij voor je klaar in Café de Keyzer. Opgeven kan via de website van de JFV!

Maandag 5 februari
22:00
Algemene ledenborrel: uitreiking JFV Lustrumboek
Café De Keyzer, Groningen
Op maandag 5 februari wordt het JFV Lustrumboek gelanceerd gedurende de algemene ledenborrel in Café de Keyzer! Tevens wordt het JFV Lustrumlied als primeur gedraaid deze avond. Een must om bij te zijn dus!

Vrijdag 9 februari
9:00 uur
Bedrijven- en Instellingendag
Noordlease Stadion. Groningen
Op vrijdag 9 februari kan jij jezelf laten zien aan 35 potentiële werkgevers tijdens de Bedrijven- en Instellingendag! Get in the picture en schrijf je in voor deze onmisbare dag in het leven van een rechtenstudent!

Maandag 12 februari en dinsdag 13 februari
8:00
Den Haag-reis
Den Haag
Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met onder andere het advocatenkantoor Bird & Bird en de Raad van State? Ga mee met de Excursiecommissie en schrijf je nu in voor de Den Haag-reis!

Dinsdag 20 februari
18:45
Eerstejaarssymposium
Harmoniecomplex, Groningen
Aan het eind van dit studiejaar sta je als eerstejaarsstudent voor een moeilijke keuze, namelijk het kiezen van de juiste afstudeerrichting! Om je te helpen bij deze keuze, organiseert de Eerstejaarscommissie in samenwerking met de Faculteit het Eerstejaarssymposium voor je. Schrijf je in en maak de oprecht belangrijke keuze weloverwogen!

Donderdag 1 maart
9:00
JFV CarrièreBoard Eerstejaarsdag
Nader bekend te maken
Ben jij eerstejaarsstudent? Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het oriënteren op potentiële beroepen! Geef je op voor de JFV CarrièreBoard Eerstejaarsdag en maak informeel kennis met de advocatuur!

Vrijdag 2 maart
16:00
JFV Wintersport
Risoul, Frankrijk
Vrijdag 2 maart reist de Introductiecommissie met een groep van 32 studenten af naar Risoul in het teken van de JFV Wintersport! Voor slechts 415 euro sta je maar liefst 7 dagen op de lange latten, kan je elke dag een uur lang gratis drinken en krijg je de gehele week korting in de Yeti Bar. Bij zijn dus! Heb jij zin in een flinke portie sneeuw en gezelligheid? Schrijf je snel in voor de JFV Wintersport via deze link!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan