Benieuwd hoe jouw toekomst eruit ziet?

Lees verder

Je studententijd gaat over het maken van keuzes. Je hebt een studie gekozen en bepaalt elke dag zelf hoe jij die invult. Het is een tijd waarin de verschillende mogelijkheden eindeloos lijken. Welke vakken liggen mij het best? Op welke rechtsgebied wil ik mij focussen? Waar ligt mijn passie? En hoe ziet mijn toekomst eruit? Het zijn vragen die iedere rechtenstudent dagelijks bezighouden. Om een antwoord te vinden op deze vragen moet je actief op zoek gaan. Het volgen van colleges en het maken van tentamens zal jou niet klaarstomen voor de keuze die na het ontvangen van je bul op je wacht. Wat ga je na je studie doen? Je kunt na je studie rechten nog zoveel kanten op! De advocatuur, het bedrijfsleven, de overheid, het buitenland, het notariaat, het bankwezen, de rechterlijke macht, de wetenschap: de mogelijkheden zijn oneindig! Het is belangrijk hier op tijd over na te denken. Welke richting wil je later op? Per jaar dat je studeert, zal je steeds meer kunnen wegstrepen. Maar zoals gezegd, gaat dit niet vanzelf. Neem het heft in eigen handen en ga op zoek naar antwoorden!

Wij hebben als JFV ondervonden dat ‘keuzestress’ een veelvoorkomend woord is in het vocabulaire van de rechtenstudent. Al die mogelijkheden zijn leuk, maar kunnen beangstigend zijn. Daarom helpt JFV CarrièreBoard jou hierbij! Dit doen wij al jaren door het organiseren van evenementen, het voorzien van informatie en het in contact brengen van studenten met werkgevers. Op dit moment zijn er meer dan veertig juridische werkgevers bij ons aangesloten die graag met jou in contact willen komen. Op onze website vind je meer informatie over deze bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstellingen.

Neem eens een kijkje bij onze kantoorprofielen en kom erachter waar een bedrijf voor staat en wie zij zoeken. Past deze omschrijving bij jou? Dan kun je direct zien of zij een vacature hebben openstaan, of je daar stage kunt lopen en of zij een evenement organiseren zodat je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken. Het kan natuurlijk zo zijn dat je nu denkt: makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien levert het bekijken van deze profielen je nog helemaal geen duidelijkheid op en wil je daar liever bij geholpen hebben. Hier hebben wij een oplossing voor gevonden: MyCarrièreBoard!

Met de feestelijke lancering van MyCarrièreBoard maak je kans op grote prijzen! Onder iedereen die een MyCarrièreBoard profiel heeft worden in februari grote prijzen verloot. Wil jij kans maken op een maatpak, een mooi horloge of een fiets? Maak dan snel je profiel compleet en houd de JFV CarrièreBoard Facebook goed in de gaten!

MyCarrièreBoard

In 5 simpele stappen word je gematcht aan werkgevers die bij jou passen! Ga naar onze website, kies voor JFV CarrièreBoard en log in met je JFV account. Het compleet maken van je MyCarrièreBoard profiel begint met het invullen van je cijfers en competenties. Dit moet je invullen omdat het belangrijk is dat je geschikt bent voor een werkgever. Leg je cv en bezigheden naast de lijst met competenties en kijk wat jij allemaal al hebt gedaan tijdens en naast je studie. Kun je nog niet zoveel invullen? Geen probleem! Alle competenties worden gezien als extra’s en zijn niet noodzakelijk om ergens te kunnen solliciteren. Laat je dus vooral niet bang maken door deze lijst. Wie weet brengt het je nog op ideeën om iets te ondernemen naast je studie! Want het is natuurlijk belangrijk om jezelf aantrekkelijk te maken voordat je de arbeidsmarkt betreedt. Daarna volgt het belangrijkste onderdeel van jouw MyCarrièreBoard profiel: je persoonlijke bedrijfsvoorkeuren. Allereerst mag je aangeven in welke sector jij het liefst terecht wilt komen. Ben je hier nog niet over uit?

Vink dan alles aan wat je interessant lijkt. Daarna mag je jouw persoonlijke focus aangeven. In welk rechtsgebied blink jij uit? Waar zou je meer over willen weten? Vink hier ook vooral alles aan wat je leuk lijkt! Daarna mag je nog kiezen of je jezelf graag aan het werk ziet gaan binnen een groot bedrijf of liever in een kleinschaliger bedrijf. Ook is het belangrijk om aan te geven op welke locatie je terecht wilt komen. Blijf je na je studie in het Noorden of vlieg je uit naar de Randstad? Tot slot kun je aangeven of je het belangrijk vindt dat een bedrijf een locatie in het buitenland heeft. Altijd al in New York of Singapore willen werken? Nu is je kans om erachter te komen welke werkgever jou dit kan bieden! Na het invullen van deze informatie laat MyCarrièreBoard jouw top 3 werkgevers zien. Dus wacht niet langer, kom erachter wat bij jou past en maak je profiel compleet! We gaan natuurlijk vertrouwelijk met deze informatie om, alleen jij kunt zien aan wie je gekoppeld wordt. Deze bedrijven kunnen niet zomaar contact met jou opnemen op basis van de matchingsresultaten.

Bedrijven- en Instellingendag

Het invullen van je MyCarrièreBoard profiel levert je niet alleen een sneak peek in je toekomst, het levert je ook nog eens wat op! Wanneer je je inschrijft voor de Bedrijven- en Instellingendag 2018 krijg je namelijk korting als MyCarrièreBoard gebruiker. Op vrijdag 9 februari kun jij in contact komen met meer dan 35 verschillende bedrijven, kantoren en instellingen! Het thema van de dag luidt ‘Get in the picture’. De ideale manier om jezelf in de schijnwerpers te zetten! Benieuwd hoe de bekende André Rouvoet na zijn rechtenstudie zo’n mooie carrière heeft gekregen?

Je hoort het op de Bedrijven- en Instellingendag! Op dit evenement kom je op verschillende manieren in aanraking met juridische werkgevers. Je kunt workshops volgen, individuele gesprekken voeren, netwerken op de banenmarkt en zelfs meedoen aan het kennismakingsdiner. Benieuwd wie je hier allemaal kunt tegenkomen? Neem een kijkje op www.jfvgroningen.nl! Van eerstejaars tot masterstudent hoor je thuis op dit evenement. Kom rustig en ongedwongen oriënteren of leg contacten voor het leven en sleep je droomstage binnen!

Olivia van Rikxoort

Commissaris JFV CarrièreBoard

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan