JFV Katern

Lees verder

Het collegejaar is inmiddels al weer enige tijd geleden van start gegaan. Colleges worden nog trouw gevolgd en over luttele weken staan de eerste tentamens al weer voor de deur. Voor de JFV stond de afgelopen periode in het teken van het op weg helpen van Groningse rechtenstudenten in het collegejaar 2017-2018. Zo zijn onder andere de Facultaire Introductiedag en het Rechten Introductiekamp georganiseerd. Tijdens de Facultaire Introductiedag maakte de Eerstejaarscommissie de eerstejaarsstudenten wegwijs op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Op 1 september vertrok de JFV met een groot aantal eerstejaarsstudenten richting Appelscha voor het jaarlijkse Rechten Introductiekamp. Beide evenementen waren een groot succes!

Op maandag 4 september is de eerste editie van het PALS Programme van start gegaan. De International Committee heeft internationale studenten gekoppeld aan een internationale en een Nederlandse patron. De komende maanden zullen zij samen optrekken en verschillende activiteiten ondernemen. Waaronder de International Introduction Activity, die plaatsvond op vrijdag 22 september. Door middel van een Scavenger hunt heeft de International Committee internationale studenten wegwijs gemaakt in Groningen.

Op 25 september stond het StudieStartGroep Eerstejaarsdiner met aansluitend het JFV Openingsfeest op de planning. Ongeveer 300 eerstejaarsstudenten hebben in goed gezelschap van hun StudieStartGroep genoten van een heerlijk diner in restaurant De Branderij. Later op de avond barstte het feest in hippie sferen los in de &ZO. Om 00:00 uur is het langverwachte thema en de kleuren van het 22ste JFV Lustrum bekend gemaakt: Recht door Zee in het marineblauw, goud en wit! Ook de truien van de JFV zijn in lijn gebracht met het lustrum en zodoende zijn tegenwoordig dan ook JFV Lustrumtruien te koop in de JFV Studiewinkel!

Maandag 2 oktober stond tijdens de algemene ledenborrel nog een speciale bekendmaking gepland, namelijk de bekendmaking van de Legal Experience! Dit jaar zal de Commissie Legal Experience met een groep van 30 studenten afreizen naar Toronto! Solliciteren kan nu via www.jfvgroningen.nl!

Zoals je ziet is nu ook de In Casu in lijn met de nieuwe huisstijl van de JFV. Naast deze nieuwe huisstijl is inmiddels tevens een nieuwe website gelanceerd! Bezoek ‘m snel! Nog een primeurtje: de eerste In Casu blog is gepubliceerd. Esther Bootsma schrijft in dit blog over alcoholproblematiek. Lees ‘m nu!

Er rest mij niets dan je veel leesplezier wensen met deze eerste editie van  de In Casu!

Namens het 110e Bestuur der JFV,

Marloes van der Werf

Upcoming events

Vrijdag 13 oktober
9:00 uur
JFV CarrièreTour
Amsterdam
Op vrijdag 13 oktober organiseert de commissie JFV CarrièreBoard de Carrière Tour West. Op deze dag zullen wij ‘s ochtends vroeg met een groep ouderejaars rechten studenten naar Amsterdam vertrekken om daar een bezoek te brengen aan ING Wholesale Banking, Leeway advocaten en Rutgers & Posch. Schrijf je snel in via www.jfvgroningen.nl!

Maandag 27 november
19:00 uur
Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering
Café de Keyzer
Tijdens de Halfjaarlijke Algemene Ledenvergadering presenteert het 110e Bestuur van de JFV in wat hun beleid heeft geresulteerd afgelopen maanden. Tijdens de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering heb je de mogelijkheid om mee te denken over het beleid van de JFV.

Dinsdag 28 november
14:00 uur
Docent van het Jaar-verkiezing
Ieder jaar wordt op onze faculteit een docent onderscheiden met de titel ‘Docent van het Jaar’. Tijdens deze dag zullen drie genomineerde docenten een kort college verzorgen, waarna je de mogelijkheid hebt om op de winnaar te stemmen. Stem dus op jouw favoriete docent!

Donderdag 7 december
9:00 uur
Groninger Juristen Congres
Noordlease Stadion
Het Groninger Juristen Congres vindt in samenwerking met Lisa, Simon van der Aa en Nexus plaats op 7 december. Dit jaar zal het congres in het teken staan van hacking, een erg actueel thema! Aanmelden voor het Congres kan vanaf begin november.

Donderdag 21 december
23:00 uur
EBF/JFV Kerstgala
Huize Maas
Op donderdag 21 december gaat het dak eraf in Huize Maas tijdens het EBF/JFV Kerstgala! Het thema van deze avond zal op de algemene ledenborrel op 13 november bekend gemaakt worden. Houd onze website in de gaten voor de start van de kaartverkoop!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan