Skills Week

Soft skills for hard cases

 

 

 

Lees verder

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 november 2021 wordt de Skills Week georganiseerd door de Carrièrecommissie. Deze week staat in het teken van het ontwikkelen van verschillende soft skills die je tijdens en na je studie kunt gebruiken. Praktiseren staat gedurende deze week centraal, maar ook netwerken komt aan bod doordat er verschillende kantoren deze week aanwezig zullen zijn.

Openingsborrel

Maandag 22 november vindt de aftrap van de Skills Week plaats. Tijdens deze Openingsborrel zal een vakbekwaam persoon komen vertellen over het belang van soft skills. Ook krijg je een goodiebag met handige goodies die tijdens de Skills Week van pas komen. Onder genot van een drankje openen we de week met de commissie en deelnemende studenten.

Jurisprudentietraining Kluwer Navigator & Assessment Training 

Dinsdag 23 november worden er twee trainingen verzorgd. Tijdens de Jurisprudentietraining georganiseerd door Kluwer Navigator krijg je tips en tricks over de zoekmachine Kluwer Navigator. Met deze zoekmachine kom je tijdens je studie veel in aanmerking, maar ook tijdens bijvoorbeeld het schrijven van een scriptie of later op je werk.
Ook wordt er een assessment training verzorgd. Een e-assessment is bij veel werkgevers onderdeel van het sollicitatieproces. Het assessment bestaat vaak uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Op deze wijze worden jouw intellectuele vaardigheden gemeten.

Workshops en individuele gesprekken 

Woensdag 24 november verzorgen verschillende kantoren workshops. De sollicitatiebrief, het gesprek, een assessment, een cv-check, het komt allemaal aan bod tijdens deze dag. Voor, tijdens en vooral na je studie kom je ermee in aanraking: solliciteren. Iedereen wordt hiermee geconfronteerd en daarom kan je je er maar beter op voorbereiden. Hoe zorg je ervoor dat jij degene bent die de werkgever het meest overtuigd van jouw kunnen en zijn? Experts uit de advocatuur geven jou antwoord op al deze vragen tijdens interactieve workshops!

Wil jij een recruiter of medewerker van de aanwezig kantoren individueel spreken? Geef je dan op voor de individuele gesprekken en wie weet word jij door een kantoor uitgenodigd!

Running Case

Donderdag 25 november wordt de Running Case georganiseerd. Pleit- en presentatievaardigheden staan centraal gedurende deze dag. Allereerst zul je een Gronings kantoor bezoeken. Tijdens dit kantoorbezoek krijg je een casus gepresenteerd en zul je in groepjes een oplossing voor het rechtsgeschil bedenken. Vervolgens ga je naar het Provinciehuis. Hier zal een rechter, advocaat en officier van justitie jou meester maken in pleiten.

Etiquettediner

Vrijdag 26 november vindt het Etiquettediner plaats in ‘t Feithhuis. Dit diner wordt verzorgd door Damsté. Samen met je medestudent zul je genieten van een heerlijk driegangendiner. Bovendien wordt er een presentatie verzorgd waardoor jij alle tafelmanieren krijgt voorgeschoteld. Dan kun je in het vervolg met een gerust hart aan tafel met kantoren tijdens recruitmentdiners of later als je een diner met een cliënt hebt.

 

22 november – Openingsborrel

23 november – Jurisprudentietraining Kluwer Navigator & Assessment Training

24 november – Workshops en individuele gesprekken

25 november – Running Case

26 november – Etiquettediner

 

Zie hiernaast de video van Skills Week 2021

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan