Skills Week

Soft skills for hard cases

 

 

 

Lees verder

Van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december 2023 wordt de Skills Week georganiseerd door de Carrièrecommissie. Deze week staat in het teken van het ontwikkelen van verschillende soft skills die je tijdens en na je studie kunt gebruiken. Praktiseren staat gedurende deze week centraal, maar ook netwerken komt aan bod doordat er verschillende kantoren deze week aanwezig zullen zijn.

Openingsactiviteit

Maandag 27 november vindt de aftrap van de Skills Week plaats. Bij de openingsactiviteit gaan we een leuke sportactiviteit ondernemen met een leuke werkgever! Eerst een balletje slaan of lekker in de benen, en daarna zullen de medewerkers jullie wat vertellen over hoe het is om in het werkveld aan de slag te gaan.

Trainingendag

Dinsdag 28 november worden er twee trainingen verzorgd. Ten eerste doen we een leerzame assessmenttraining. Een e-assessment is bij veel werkgevers onderdeel van het sollicitatieproces. Het assessment bestaat vaak uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Op deze wijze worden jouw intellectuele vaardigheden gemeten.

Vervolgens krijgen we een Legal English training van het Talencentrum. Met de internationaliserende wereld kan het zeer nuttig zijn jouw juridische vaardigheden ook in het Engels toe te kunnen passen. Kom naar deze training en maak een uitstapje naar the legal world in English!

Carrièredag

Woensdag 29 november verzorgen verschillende kantoren workshops. De sollicitatiebrief, het gesprek, een assessment, een cv-check, het komt allemaal aan bod tijdens deze dag. Voor, tijdens en vooral na je studie kom je ermee in aanraking: solliciteren. Iedereen wordt hiermee geconfronteerd en daarom kan je je er maar beter op voorbereiden. Hoe zorg jij ervoor dat jij degene bent die de werkgever het meest overtuigt van jouw kunnen en zijn? Experts uit de advocatuur geven jou antwoord op al deze vragen tijdens interactieve workshops!

Wil jij een recruiter of medewerker van de aanwezig kantoren individueel spreken? Geef je dan op voor de individuele gesprekken en hengel die stage binnen!

Running Case

Donderdag 30 november wordt de Running Case georganiseerd. Pleit- en presentatievaardigheden staan centraal gedurende deze dag. Allereerst zul je een Gronings kantoor bezoeken. Tijdens dit kantoorbezoek krijg je een casus gepresenteerd en zul je in groepjes een oplossing voor het rechtsgeschil bedenken. Vervolgens ga je naar de Oude Rechtbank. Hier zal een rechter, advocaat en officier van justitie jou meester maken in pleiten.

Naast een goede oefening van jouw pleitvaardigheden is deze dag een goede voorbereiding op de zitting van jouw Studentenrechtbank, omdat deze in dezelfde zaal plaats zal vinden.

Etiquettediner

Vrijdag 1 december vindt het Etiquettediner plaats in het Schimmelpenninkhuys. Dit diner wordt verzorgd door Damsté. Samen met je medestudent zul je genieten van een heerlijk driegangendiner. Bovendien wordt er een presentatie verzorgd waardoor jij alle tafelmanieren krijgt voorgeschoteld. Dan kun je in het vervolg met een gerust hart aan tafel met kantoren tijdens recruitmentdiners of later als je een diner met een cliënt hebt.

27 november – Openingsborrel

28 november – Jurisprudentietraining Kluwer Navigator & Assessment Training

29 november – Workshops en individuele gesprekken

30 november – Running Case

1 december – Etiquettediner

 

Zie hiernaast de video van Skills Week 2021

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan