Larissa Peereboom-Bogers

Larissa Peereboom-Bogers werkt sinds 2019 als advocaat bij Wijn & Stael en is gespecialiseerd in corporate litigation en ondernemingsrecht. Ze procedeert in vennootschapsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke geschillen en adviseert onder meer over overnamegeschillen, aandeelhoudersgeschillen, corporate governance en de verhoudingen tussen aandeelhouders. Daarnaast heeft ze ervaring in het privacyrecht.

Betrokken en energiek
Larissa is een enthousiaste en pragmatische advocaat, die met een brede glimlach aan het werk gaat voor elke cliënt. Ze pakt zaken graag gestructureerd en oplossingsgericht aan. Dat doet ze vanuit een grote persoonlijke betrokkenheid: “Ik wil cliënten daadwerkelijk verder helpen en zorg er daarom voor dat ik hun belangen goed in beeld krijg. Daarbij kijk ik verder dan enkel de economische belangen en betrek ik zowel de korte als de lange termijn.”

Breed geëngageerd
Larissa publiceert regelmatig in juridische tijdschriften op het gebied van ondernemingsrecht. Ze zat in de lustrumcommissie van de Jonge Balie Den Haag en vervult in haar vrije tijd regelmatig leidinggevende taken voor Scouting Nederland.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

  • Lid van de Vereniging Corporate Litigation
  • Lid van de Vereniging Jonge Procesadvocaten


Opleiding

  • Master civiel recht, Universiteit Leiden (2014)


Cases

  • Larissa heeft een zuivelbedrijf bijgestaan bij het begeleiden van een juridische fusie op het niveau van twee werkmaatschappijen binnen het concern.
  • Ook heeft ze een grootaandeelhouder van het Breeze Hotel in Amsterdam bijgestaan in een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer in Amsterdam.
  • Larissa stond zowel kopers als verkopers bij in verschillende overnamegeschillen.
  • Daarnaast stond ze een aandeelhouder van een landelijke fitnessclub bij in een procedure over een afgebroken overname met een derde.
  • Larissa heeft verschillende cliënten bijgestaan met advies op het gebied van privacyrecht.

Lotte Smelik

Lotte Smelik werkt sinds 2020 bij Wijn & Stael en is gespecialiseerd in corporate & financial litigation, ondernemingsrecht en contractenrecht. Ze vertegenwoordigt aandeelhouders en ondernemingen in conflictsituaties, aansprakelijkheidsprocedures, contractuele geschillen (commercial litigation) en enquêteprocedures.

Betrokken advocaat voor complexe juridische vraagstukken
Lotte is een enthousiaste, verbindende advocaat. Door haar persoonlijke betrokkenheid krijgt ze snel inzicht in de situatie en behoeften van de cliënt. Ze heeft een sterk analytisch vermogen en weet complexe vraagstukken op een efficiënte en pragmatische wijze op te lossen. “Ik krijg er energie van om samen met een cliënt tot een creatieve oplossing te komen. Daarbij houd ik rekening met alle betrokken belangen én het overkoepelende, maatschappelijke belang.”

Opleiding en ervaring in het civiel recht
Lotte is breed civielrechtelijk opgeleid en volgde het honoursprogramma van het Utrecht Law College. Daarnaast deed ze al vroeg praktijkervaring op binnen de rechtspraak en de advocatuur en in bestuurlijke functies. Ze floreert in een dynamische omgeving waar ontwikkeling en samenwerking voorop staan.

Opleiding

  • Master privaatrecht, Universiteit van Amsterdam (2020, cum laude)

Wijn & Stael Advocaten

Excellente oplossingen voor complexe juridische vraagstukken: dat is waar Wijn & Stael Advocaten voor staat. Onze advocaten staan ondernemingen en organisaties bij op cruciale momenten in hun bestaan. Wij zijn er voor hen als het erom spant en er meer nodig is dan een standaard advies. We maken het verschil door onze strategische aanpak, onze brede juridische expertise en onze oprechte persoonlijke betrokkenheid.

Wijn & Stael is een ambitieus, maatschappelijk betrokken kantoor, gevestigd in de historische binnenstad van Utrecht. Het kantoor is toonaangevend in ondernemingsrecht, M&A, insolventierecht, cassatie, arbeidsrecht en vastgoed. Wijn & Stael werkt voor grote en kleine ondernemingen, financiële instellingen, zorginstellingen, overheden, non-profitorganisaties, belangenorganisaties en particulieren. In Nederland en daarbuiten.

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en kwaliteit. We gaan voor de belangen van onze cliënten en bieden hen heldere en aansprekende oplossingen. Onze verbondenheid met onze cliënten en elkaar geeft voldoening, energie en plezier. Verantwoordelijkheid nemen en onszelf ontwikkelen, is daarbij vanzelfsprekend.

Als jonge advocaat draai je gelijk mee en krijg je zaken met een grote eigen verantwoordelijkheid, terwijl je altijd een beroep kunt doen op de ervaren kantoorgenoten. We zijn ervan overtuigd dat de beste oplossingen ontstaan door het samenbrengen van verschillende rechtsgebieden. Daarom leidt Wijn & Stael advocaten op die van verschillende markten thuis zijn. Tijdens je advocatenstage kun je kennismaken met diverse rechtsgebieden en ontdekken welke praktijkgebieden je het meest aanspreken. Onze cultuur is informeel, collegiaal en open.

Advocaat worden
Na je studie Rechten begint het eigenlijk pas echt. Daarom besteden we veel aandacht aan de opleiding van onze advocaat-stagiaires. Je krijgt snel veel eigen verantwoordelijkheid en begint meestal op twee secties, zodat je je breed kunt ontwikkelen. Kortom, alles om je loopbaan als advocaat een uitstekende start te geven.

Studentenstage
Zit jij in de eindfase van je studie en ben je benieuwd naar de praktijk? Informeer dan naar een studentenstage van zes weken bij ons kantoor. Je maakt kennis met ons kantoor en onze advocaten, en je ervaart hoe het is om als advocaat te werken. Als student-stagiair woon je zittingen en besprekingen bij. Je doet juridisch inhoudelijk werk en bent welkom op onze kantooractiviteiten. Kortom: in die zes weken ben je één van ons!

Juridisch medewerker
Ook bieden wij goede studenten de mogelijkheid om als juridisch medewerker gedurende een half jaar aan ons kantoor verbonden te zijn. Je werkt dan twee dagen per week, naast je studie. Een leuke manier om de wat ingewikkeldere uitzoekklussen op te pakken en doordat je lang meeloopt, ben je ook meer verbonden aan dossiers.

Oproepkracht
Wil je wat flexibeler worden ingezet en toch een kijkje krijgen in de keuken van Wijn & Stael, kan je ook als oproepkracht worden ingezet. Dan beman je onze receptie of werk je mee op het secretariaat. Ook chauffeurswerkzaamheden of hand- en spandiensten tijdens onze events is bijvoorbeeld mogelijk. Een leerzame bijbaan waar je later profijt van hebt.

Voor meer informatie: https://www.wijnenstael.nl/werken-bij

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan