Lucas van Walraven

Lucas van Walraven is sinds juni 2019 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Herstructurering & Insolventie.

Specialismen

 • Ondersteuning van de curatoren en bewindvoerders bij de afwikkeling van faillissementen en surseances
 • Adviseren van ondernemingen op het gebied van faillissementsrecht

 

Lucas volgde de master Privaatrecht en de master Onderneming en Recht aan de Universiteit Utrecht en studeerde in november 2018 af. Tijdens zijn studie is Lucas actief geweest bij Salvius Julianus, de Utrechtse studievereniging voor rechtsgeschiedenis. Na zijn afstuderen is Lucas als professional support lawyer begonnen bij Van Benthem & Keulen.


Ilse Berends

Ilse Berends is sinds januari 2019 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Corporate/M&A. De expertise van Ilse is: fusies en overnames, participaties en joint ventures, het vennootschapsrecht en corporate litigation. Ilse is een bevlogen jurist met een hands-on mentaliteit en biedt cliënten dan ook graag een helpende hand.

Specialismen

 • Fusies en overnames
 • Participaties
 • Joint ventures
 • Vennootschapsrecht
 • Corporate litigation

 

Ilse volgde de Master Nederlands recht, specialisaties Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht, aan de Rijksuniversiteit Groningen en is in september 2018 afgestudeerd. Tijdens haar studie heeft Ilse stage gelopen bij diverse advocatenkantoren en in het bedrijfsleven. Daarbij is Ilse gedurende haar studieperiode als griffier werkzaam geweest bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Ilse is bestuurslid (secretaris) van de Vereniging Jonge Balie Midden-Nederland.


Jesse Faber 

Jesse Faber is sinds november 2020 werkzaam als advocaat bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Information Technology.

Specialismen

 • IT contracten
 • Privacy
 • Verwerking van persoonsgegevens
 • E-commerce
 • Intellectueel eigendomsrecht

 

Naast zijn rechtenstudie, heeft Jesse een BSc-diploma (met Honours College) behaald in Life Science and Technology met een focus op biomedische wetenschappen. Jesse heeft zijn bachelor IT-recht aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond, waarna hij zijn master Informatierecht aan Universiteit van Amsterdam heeft behaald. Tijdens zijn studie heeft Jesse een E-commerce start-up opgericht. Jesse heeft stagegelopen bij verschillende kantoren in Amsterdam op het gebied van IT/IE en privacy. In de eindfase van zijn studie was Jesse werkzaam als juridisch medewerker bij Van Benthem & Keulen.

Van Benthem & Keulen is hét ambitieuze en innovatieve kantoor met 90 professionals in advocatuur en notariaat. Wat ons kenmerkt? De juridische markt verandert snel. Legal en business worden steeds meer geïntegreerd. Wij geloven dat legal meer is dan juridische expertise alleen. Wij zoeken dialoog met de markt en onze cliënten, wij luisteren en koppelen juridische dienstverlening aan innovatie en kennisdeling. Open, pragmatisch en oplossingsgericht. Wij geven richting. Wij maken legal.

Wij zijn een fullservicekantoor in advocatuur en notariaat en wij behoren tot de top 20 grootste kantoren van Nederland. Wij richten ons op grote en middelgrote ondernemingen en instellingen en zijn sterk vertegenwoordigd in onder andere retail, zorg, finance, onderwijs, energie en overheid. Particulieren zijn wij van dienst op het gebied van het familie- en erfrecht en mediation.

In 2016 en 2018 won Van Benthem & Keulen Computable Awards voor de VBK Transitie App en de Litigation Valuator.  Met het winnen van deze prestigieuze ICT Awards laten wij zien één van de voorlopers in Legal Tech te zijn. In 2019 is Van Benthem & Keulen verkozen tot de beste juridische dienstverlener in Nederland (MT1000 beste dienstverleners van Nederland).

Ons kantoor is lid van SCG Legal, een internationaal netwerk van 148 advocatenkantoren in 82 landen. Werken bij Van Benthem & Keulen betekent werken in een omgeving waarin de cliënt centraal staat, je op topniveau werkt en waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling, goede persoonlijke verhoudingen en samenwerking. Bij Van Benthem & Keulen krijg je snel zelfstandigheid en werk je aan uitdagende zaken. Daarbij lever je samen met jouw collega’s topkwaliteit op de Van Benthem & Keulen manier: juridische expertise op maat, vertaald naar praktische en innovatieve oplossingen voor onze cliënten.

Van Benthem & Keulen maakt graag kennis met studenten. Zo bieden wij studenten de mogelijkheid om als juridisch medewerker aan de slag te gaan. Uiteraard bieden wij ook een studentstage aan. Dit kan een brede stage zijn of een focus stage.

Bij de brede stage werk je met advocaten uit alle praktijkgroepen. Hierdoor krijg je in korte tijd een goed beeld van de advocatuur en van ons kantoor. Ook kun je zo zelf ontdekken welke rechtsgebieden jou het meest aanspreken. Bij de focus stage werk je bij één praktijkgroep. Hierdoor krijg je een goed beeld van deze specifieke praktijk en van ons kantoor.

Als student-stagiaire krijg je een vaste begeleider: een advocaat-stagiaire die zorgt dat de stage soepel verloopt en waarbij je altijd met jouw vragen terecht kunt. Tijdens de stage werk je inhoudelijk mee aan zaken.

Zo stel je notities, adviezen en concept processtukken op en doe je literatuur en jurisprudentie onderzoek. Ook ga je mee naar besprekingen met cliënten en nemen de advocaten je mee naar zittingen. Vanzelfsprekend betrekken wij je ook bij onze kantooractiviteiten en de maandelijkse Jonge Balie activiteiten.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan