Ramon Mensink – HR manager Trip Advocaten & Notarissen

Sinds augustus 2016 ben ik manager HRM van Trip Advocaten & Notarissen. Voordat ik bij Trip in dienst trad, ben ik o.a. HR director geweest bij Accenture/Avanade en principle manager bij PwC. Mijn grootste werkplezier haal ik uit het optimale halen uit mens en organisatie met innovatieve en creatieve oplossingen. Bij Trip mag ik mij helemaal richten op deze onderwerpen.

Anne Engelage – HR-adviseur

Na een loopbaan als juridisch secretaresse binnen Trip Advocaten & Notarissen heb ik in 2007 de overstap naar HRM gemaakt; in eerste instantie in een leidinggevende rol en sinds september 2019 in de functie van HR-adviseur. Zaken waar ik mij in de dagelijkse praktijk mee bezig houd zijn o.a. de studentstages en de arbeidsmarktbenadering en in het bijzonder de activiteiten met betrekking tot de diverse studieverenigingen.

Wie zijn wij?

Met tachtig juristen, verspreid over kantoren in Assen, Groningen en Leeuwarden, vormt Trip Advocaten & Notarissen de grootste juridische adviespraktijk van Noord-Nederland. Wij staan midden in de Noord-Nederlandse samenleving en zijn vertrouwd met de noordelijke cultuur van nuchter pragmatisme en handen uit de mouwen.

Werken bij Trip betekent werken bij een dynamisch kantoor waar persoonlijk contact voorop staat. Met onze cliënten uiteraard, maar zeker ook met onze collega’s. Professionals van divers pluimage. Met in elk geval één overeenkomst: passie voor hun vak. Collega’s die elkaar inspireren bij het oplossen van complexe vraagstukken. Betrokken mensen die hun verantwoordelijkheid nemen en onze cliënten proactief van dienst zijn. Ons basisprincipe: voorkomen is beter dan genezen.

Werken bij Trip betekent óók werken bij een kantoor dat bewezen heeft juridische diensten van topniveau te leveren. We gaan voor het hoogst haalbare. Voor onszelf, maar op de eerste plaats voor onze cliënten.

Met onze juridische adviezen staan we bedrijven en overheden terzijde, verenigingen, stichtingen, gezondheidsorganisaties en andere instanties zonder winstoogmerk en – last but not least – particulieren. Van bestuursrecht tot ambtenarenrecht, van arbeidsrecht tot insolventierecht, van informaticarecht tot milieurecht, van familierecht tot economisch strafrecht.

Trip biedt haar medewerkers een inspirerende en plezierige omgeving, waarin zij hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen en kunnen werken aan hun professionele en persoonlijke groei. Onze organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en slagkracht, zodat er ruimte is voor ondernemerschap en nieuwe ideeën ten gunste van de beste dienstverlening aan onze cliënten.

Proeven van de praktijk

Studentstage
Straks ben je klaar met je studie. Je bul op zak, je borrel achter de rug. En dan? Je bent afgestudeerd, maar tegelijk nog groen als gras. Want hoe is het eigenlijk om op een kantoor te werken? Welke werksfeer past bij jouw ambitie? Welke specialisatie heeft je voorkeur? Om erachter te komen hoe het is om straks als advocaat of kandidaat-notaris te werken, bieden wij je de mogelijkheid om twee maanden lang met ons mee te lopen. Een kijkje in de keuken, waar je kunt proeven van de praktijk.

Actief betrokken
Eind bachelor- en masterstudenten Nederlands recht en notarieel recht kunnen twee maanden stage lopen op onze vestigingen in Groningen en Leeuwarden. Je woont gesprekken bij met cliënten, gaat mee naar een zitting of bent aanwezig bij het passeren van een akte. Maar je wordt ook actief betrokken. Zo voer je ondersteunende werkzaamheden uit, zoals onderzoek naar wetgeving of jurisprudentie, of het opstellen van adviezen of concepten. Uiteraard kun je daarvoor de betreffende dossiers inzien. Je krijgt te maken met opdrachten in uiteenlopende rechtsgebieden en dossiers van verschillende soorten klanten. Zo kun je ontdekken welk rechtsgebied of welke praktijk je het beste ligt.

Elkaar leren kennen
Je wordt begeleid door een advocaat of kandidaat-notaris met een aantal jaren ervaring en je werkt samen met verschillende stagiairs en medewerkers. Uiteraard ben je van harte welkom bij lunchbijeenkomsten en kantooruitjes. Kunnen we elkaar ook van een andere kant leren kennen. En als er zowel professioneel als persoonlijk een klik is, nodigen we je graag uit om te solliciteren naar een functie als advocaat-stagiair of junior kandidaat-notaris.

Vergoeding
Voor niets gaat de zon op, ook tijdens je stageperiode. Je ontvangt dan ook een stagevergoeding van € 578,– bruto per maand. Je stage zal worden afgesloten met een evaluatiegesprek en een schriftelijke beoordeling.

Interesse?
Zit je in de afrondende fase van je bachelor of in de masterfase van je studie en heb je interesse in een stage bij Trip? Stuur dan een motivatiebrief of e-mail met je curriculum vitae en ongeschoonde cijferlijst naar:

Trip Advocaten & Notarissen
T.a.v. mevrouw A. Engelage
Postbus 1105
9701 BC GRONINGEN
[email protected]

Solliciteren na je studie?
Heb je je studie inmiddels afgerond en je wilt solliciteren? Stuur dan je motivatiebrief, vergezeld van je cv, ongeschoonde cijferlijst en (een kopie van) je scriptie naar Ramon Mensink ([email protected]), tel.nr: 06-15271117.

We delen onze vacatures via LinkedIn en onze website.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan