Joeri Verweij

Joeri Verweij werkt sinds augustus 2011 bij de Raad van State. Hij is jurist en werkt in de Vreemdelingenkamer bij de directie Bestuursrechtspraak. Joeri heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Utrecht in de richting strafrecht.


Diewertje van Kesteren

Diewertje van Kesteren werkt sinds september 2018 bij de Raad van State. Zij is jurist en werkt ook in de Vreemdelingenkamer bij de directie Bestuursrechtspraak. Diewertje heeft de masters privaatrecht en jurist & overheid gedaan aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Raad van State

De Raad van State heeft twee belangrijke taken. De Afdeling advisering is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur. De Afdeling bestuursrechtspraak is de hoogste algemene bestuursrechter van het land. Er werken zo’n 600 mensen, onder wie ruim 70 staatsraden en 325 veelal jonge juristen. Als jurist bij de directie Bestuursrechtspraak werk je voor één van de drie juridische kamers:

  • Omgevingskamer
  • Vreemdelingenkamer
  • Algemene kamer

Je ondersteunt de leden van de Afdeling bestuursrechtspraak bij hun taak als hoogste bestuursrechter. Je hebt dagelijks te maken met maatschappelijk relevante thema’s zoals milieu, ruimtelijke ordening, vreemdelingenzaken en onderwijs.

Inhoudelijke uitdaging
Bij de Afdeling bestuursrechtspraak komen jaarlijks gemiddeld 13.000 beroepschriften en verzoeken om voorlopige voorziening binnen. Onze juristen zijn verantwoordelijk voor het vooronderzoek. Het werk vraagt veel juridisch inzicht, analytisch vermogen en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Door het volgen van trainingen en cursussen vergroot je je vaardigheid in het logisch en trefzeker formuleren en verbeter je je kennis van het bestuursrecht.

Opleidingstraject voor starters
Werken bij de Raad van State betekent verdieping: zowel vakinhoudelijk als op het gebied van persoonlijke groei. Als pas afgestudeerd jurist volg je bij de directie Bestuursrechtspraak een opleidingstraject om specialist te worden in het bestuursrecht. Je werkt onder begeleiding van een senior jurist en begint meteen met je eigen zaken. Zo heb je direct invloed op het eindresultaat. Na gemiddeld drie jaar behandel je complexe zaken zelfstandig.

Stage
Jaarlijks bieden we rechtenstudenten die in de masterfase zitten de mogelijkheid om tijdens een korte stage een kijkje te nemen in onze bestuursrechtelijke keuken. Tijdens deze stage leer je ons pas echt kennen. Je doet in deze twee weken hetzelfde werk als een jurist bij Bestuursrechtspraak. Zo heb je direct invloed op het resultaat en leer je in korte tijd veel, door te doen. Je werkzaamheden zijn deels afhankelijk van de juridische kamer waarin je meeloopt. Je wordt tijdens de stage intensief begeleid door een startende jurist met enkele jaren werkervaring. Hij of zij introduceert je in de wereld van het bestuursrecht.

Kennismaken
Bezoek ons tijdens de bedrijvendagen van juridische faculteitsverenigingen of op onze In-Housedag, waar je uitgebreid kennismaakt met de Raad van State.

Meer weten?
Kijk op www.raadvanstate.nl/werkenbij voor meer informatie. Daar vind je ook de actuele informatie rondom corona en de maatregelen die wij nemen.
Contact: Judith van Erkelens, medewerker communicatie, via 070 426 4643 of [email protected].

Twitter: @RaadvanState
Facebook: RaadvanState
Instagram: RaadvanState

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan