Dagvoorzitter en spreker

 

 

 

Lees verder

Dagvoorzitter

What’s next, maar vooral waarom?

De Bedrijven- en Instellingendag 2021 komt er aan en de centrale vraag van deze dag is: ‘What’s Next’? Een hele belangrijke vraag, maar ook een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is, ook niet voor mij als advocaat en oud-tophockeyster.

Naar mijn idee is deze vraag ook niet te beantwoorden zonder dat je weet wat er allemaal te doen is, maar vooral niet zonder dat je weet waarom je zelf iets zou willen doen. De waarom is mijn hele leven ook de rode draad geweest, zowel als hockeysters, als nu als advocaat.

Al vanaf mijn jongere jaren heb ik keuzes moeten maken. Heel in de kern ging dat als volgt. Eerst was de keuze welke sport ik het liefste wilde doen. Daarna kwam de vraag, ben je bereid om van school te wisselen om deze sport zo vaak en veel te kunnen blijven doen? De volgende keuze was of ik wilde gaan kijken hoe goed ik kon worden in deze sport en dus bereid was om ook veel dingen voor de sport te laten en tenslotte kwam de vraag ga je nog door met de sport op topniveau of ga je nu andere dingen doen. Is het nu tijd voor de advocatuur?

Deze vragen heb ik alleen maar kunnen beantwoorden door heel bewust te zijn van mijn drijfveren.

Iedereen heeft andere drijfveren (gelukkig), maar voor mij zijn dat plezier hebben en het beste uit mezelf halen. Deze 2 drijfveren zijn voor mij ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als ik geen plezier heb, dan haal ik niet het beste uit mezelf en als ik niet het beste uit mezelf haal, dan is de kans dat ik plezier heb ook niet zo groot. Uiteraard wist ik dit niet toen ik als klein meisje voor hockey koos, omdat ik dan met mijn vriendinnetjes kon spelen. Die keuze was puur de keuze voor plezier maar naarmate ik ouder werd, is het besef over mijn drijfveren gegroeid. Dit heeft er toe geleid dat ik, hoewel ik als klein meisje nooit de droom had om het Nederlands elftal te halen en de Olympische Spelen mee te maken, steeds heb gezocht naar waar mijn plafond lag en hoe goed ik kon worden. Na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, 106 interlands in ongeveer 6 jaar tijd en hoogte- en dieptepunten op het hockeyveld kwam toen de vraag: Whats Next?

Het antwoord op deze vraag had ik niet direct. Het heeft best even gekost om hier een keuze in te maken.

Het was ook zeker niet dat ik geen plezier meer had op het hockeyveld. Integendeel, ik vind het spel nog steeds te gek, maar mijn plafond was nu toch wel bereikt? Wat wilde ik nog meer dan WK-goud, Olympisch zilver en meerdere andere medailles? Ik had meer bereikt dan ik ooit had kunnen denken. Uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid naar hoe goed ik kon zijn op een totaal ander vlak, de advocatuur.

Nog elke dag ben ik blij met de stap die ik heb gemaakt. Bij Trip krijg ik de kans om mij te ontwikkelen als advocaat, een ontwikkeling die nog maar net begonnen is en waarvan ik simpelweg niet weet hoe die gaat verlopen. Wat ik wel weet, is dat ook nu mijn 2 drijfveren weer een hele grote rol spelen. Zo ben ik de eerste tijd vooral bezig geweest om te ontdekken welk rechtsgebied mijn voorkeur heeft. Want zeg nou eerlijk, wie van jullie weet al precies welke rechtsgebieden er allemaal zijn en wat deze gebieden dan daadwerkelijk inhouden? Ik wist het in ieder geval niet.

Nu krijg ik alle kans om mij op het gebied van mijn keuze, arbeidsrecht, te ontwikkelen en te kijken hoe goed ik daarin kan worden.

Een Olympische medaille zal dit niet meer opleveren, maar tevreden klanten zijn een heel mooi alternatief.

Mijn boodschap is dan ook: probeer jouw drijfveren te ontdekken, houd deze in gedachte en ga met die gedachte op zoek naar jouw ‘Next’!


Willemijn Bos

Spreker

Vrijdag meer informatie over de spreker

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan