Jamie-Lee van der Meer – Campus Recruiter

Jamie-Lee is als Campus Recruiter verantwoordelijk voor de werving en selectie van student-stagiaires voor de advocatuurlijke, notariële en fiscale praktijk van CMS. Ook is zij verantwoordelijk voor het organiseren van diverse masterclasses, business courses en andere events die zich richten op de arbeidsmarkt. Ze heeft de Bachelor Rechtsgeleerdheid aan Erasmus Universiteit Rotterdam gestudeerd.

Karsten Bruinsma – Advocaat

Karsten Bruinsma is als advocaat werkzaam binnen de Corporate/M&A Praktijkgroep. Hij is actief in het ondernemingsrecht en in het bijzonder het effectenrecht. Karsten adviseert onder meer bij transacties in nationaal en internationaal verband. Hij heeft de Bachelor Rechtsgeleerdheid aan Rijksuniversiteit Groningen en de Master Privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd.

Misha Verbeek – Team Lead Recruitment & Talent Development

Misha is verantwoordelijk voor Recruitment en Talent Development bij CMS. Zij richt zich op de thema’s werving en selectie, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, maar ook het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. Ze heeft de Bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen en de Master Strategisch Human Resource Management gestudeerd. Beiden aan Universiteit Utrecht.

Wie zijn wij? 
CMS is met 1100 partners, 4800 juristen en meer dan 70 vestigingen in ruim 40 landen één van de grootste advocatenkantoren ter wereld. Wij maken graag kennis met enthousiaste studenten. Ben je aan het einde van de bachelorfase van je universitaire rechtenopleiding? Of volg je al een master? Wil je weten of een groot internationaal kantoor bij je past? Dan is het een mooi moment om stage te komen lopen!

Wat heeft CMS jou te bieden? 
Tijdens een student-stage bij CMS krijg je een goed beeld van onze dagelijkse praktijk, onze mensen en ons kantoor. In korte tijd leer je de dagelijkse praktijk van onze juristen kennen. Je wordt onderdeel van een sectie en we betrekken je bij zoveel mogelijk zaken. Een stage duurt twee maanden, waarbij je fulltime werkzaam bent. Voor deze stage krijg je een vergoeding van 1500 euro. Ook komt CMS tegemoet in de huisvestingskosten voor studenten die van ver moeten komen.

Stage lopen in de advocatuur 
Je maakt deel uit van een praktijkgroep met advocaat-stagiaires, medewerkers en aandeelhouders. We betrekken je bij zoveel mogelijk zaken. Je werkt mee in alle voorkomende juridische vraagstukken.
Daarnaast houd je je bezig met het opzoeken van jurisprudentie en het doornemen van dossiers. Natuurlijk ga je ook mee naar zittingen, cursussen en borrels om zo echt een beeld te krijgen van het werken bij een groot internationaal kantoor.

Stage lopen in het notariaat 
Een notariële student-stage bij CMS geeft je een uitgebreid beeld van onze Corporate/M&A en Real Estate & Construction praktijk. Bij ons is het gebruikelijk dat je tijdens je stage op beide notariële praktijkgebieden meedraait. Ook binnen het notariaat geldt dat je meewerkt in alle voorkomende juridische vraagstukken en zoveel als mogelijk wordt betrokken bij de dagelijkse praktijk.

Stage lopen bij de fiscale praktijk 
Tijdens een fiscale student-stage bij CMS werk je mee aan de op dat moment lopende trajecten binnen de praktijkgroep Tax. Onze fiscalisten hebben een sterke focus op internationaal belastingrecht, vennootschapsbelasting, loonbelasting en indirecte belastingen. In ons sterk gespecialiseerde team krijg je de kans om mee te werken aan veelal grensoverschrijdende dossiers.

Ben jij te slim om alleen advocaat te zijn? 
Kwaliteit is in onze markt een gegeven. Daarom leggen wij de lat hoog en is de selectie streng. Werken bij CMS betekent veel meer dan alleen juridisch inhoudelijk op topniveau actief zijn. Je moet verder kunnen kijken dan je vakgebied groot is en innovatief en internationaal bezig zijn. Het is essentieel dat je je kunt verplaatsen in je cliënt. We kijken niet alleen naar je kennis, maar vooral ook naar je persoonlijkheid, drijfveren en motivatie. Wat je kunt, is een randvoorwaarde, wie je bent is cruciaal. Wij investeren immers veel in je wanneer je bij ons kantoor komt en wij verwachten daarom hetzelfde van jou.

Contact
Studeer je Nederlands, Notarieel of Fiscaal recht en wil je kennismaken met CMS tijdens een student-stage? Mail ons dan een korte motivatie, CV en cijferlijst naar onze afdeling Recruitment via [email protected]. Bekijk de mogelijkheden via benjijteslim.nl!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan