Dirk-Jan Kop

Na zijn studie Rechtsgeleerdheid aan Universiteit Leiden, heeft meneer Kop onder meer gewerkt als consul in St. Petersburg en Osaka, beleidsmedewerker bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, permanent vertegenwoordiger bij de VN-organisaties in Wenen, gevolmachtigde minister in Wenen en ambassadeur in Kazachstan. Tegenwoordig is hij werkzaam als ambassadeur in Noord-Macedonië.

https://www.werkenvoornederland.nl/organisaties/ministerie-van-buitenlandse-zaken

Wie bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in dienst is, werkt afwisselend op het ministerie in Den Haag of op één van de ongeveer 150 posten. Die posten zijn bilaterale Ambassades in de hoofdsteden van andere landen, Consulaten Generaal in andere steden of Permanente Vertegenwoordigingen bij Internationale Organisaties zoals de VN, de EU en NAVO.

De klassieke werkterreinen van de diplomatie zijn politieke zaken (vertegenwoordiging van de ene regering bij de andere) en consulaire zaken (hulp aan Nederlanders in het buitenland en verstrekking van visa etc. aan buitenlanders die naar Nederland willen komen). Sedert WOII is voor Nederland het economische werk minstens even belangrijk geworden, het bevorderen van handel en investeringen. Daarnaast kunnen, afhankelijk van het land waar een ambassade is gevestigd, belangrijke werkterreinen liggen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, rechtsstatelijkheid en mensenrechten of culturele en wetenschappelijke uitwisseling. Bij dit alles vergen promotie en imago van Nederland, publieksdiplomatie en contacten met de media natuurlijk voortdurend aandacht.

Kortom, bij ons heb je gemiddeld iedere vier jaar een nieuwe baan, collega’s met verhalen van over de hele wereld en vertegenwoordig je een land, waardoor je binnenkomt, waar anderen geen toegang hebben. Het klassieke beeld van diplomaten die vooral werden geworden onder juristen en historici is allang verleden tijd. Wij zoeken mensen in heel veel disciplines, denk bijvoorbeeld aan landbouwingenieurs voor ontwikkelingssamenwerking of mensen die vloeiend Arabisch spreken.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan