Penningmeester

Lees verder

Als penningmeester heb je een uiteenlopende functie, waarbij je met veel verschillende mensen te maken krijgt. Het draait natuurlijk vooral om de financiën, maar daar blijft het niet bij!

Voorafgaand aan je bestuursjaar stel je, samen met je kandidaatsbestuur, een begroting op. Deze begroting gebruik je de rest van het jaar als rode draad bij je doen en laten. Tijdens het opstellen van je begroting werk je dus ook je beleid tot in de puntjes uit! Op deze manier verdiep je je vóór je overdracht al in het financiële reilen en zeilen van de JFV.

Als de begroting en het beleid zijn goedgekeurd mag je echt aan de slag! Je dagelijkse taken bestaan vooral uit het beheren van de geldstromen van de JFV. Heel veel dingen kosten geld en heel veel dingen leveren op hun beurt ook weer geld op. Zo ben je veel bezig met rekeningen betalen, factureren, incasso’s verwerken, noem maar op. Dit houd je allemaal bij in je boekhouding. Ook de financiën van de Studiewinkel vallen onder je dagelijkse taken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een groot aantal contracten: de verzekeringen, de huur van de Studiewinkel, telefoon-, internet- en energiecontracten, de boekenverkoop en locaties van evenementen.

Natuurlijk ben je niet de hele dag bezig met het beheren van de geldstromen van de JFV. De penningmeester begeleidt namelijk ook de Excursiecommissie, Introductiecommissie en Sportcommissie. Je organiseert samen met hen aardig wat evenementen. Van het Rechten Introductiekamp tot de Watersportdag en van een Dagexcursie tot de JFV Wintersport: je evenementen zijn zeer gevarieerd. Daarnaast werk je samen met de penningmeesters van andere commissies om begrotingen voor hun evenementen op te stellen. Dit is bij ingewikkelde begrotingen een heel proces, waarbij je ook na het opstellen van de oorspronkelijke begroting in de gaten moet houden hoe de geldstromen van een commissie ervoor staan. Samen met de Vicevoorzitter heb je regelmatig vergaderingen met de Kascommissie, die de commissiebegrotingen, resultaten en de algehele financiële gang van zaken met je bespreken.

Eén van de leukste dingen aan deze functie is dus dat je bijna overal van op de hoogte bent. Je staat midden in de vereniging en je krijgt van alles wel wat mee omdat iedere cent via jou gaat!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan