Ha geïnteresseerde!

Mijn naam is Marloes van der Werf. In het collegejaar 2017/2018 ben ik voorzitter geweest van het 110e bestuur van de JFV Groningen. En ik kan je meteen al verklappen: dat was zeker het mooiste jaar uit mijn studententijd!

Het meest bijzonder aan een jaar leiding geven aan de JFV, vind ik de hechte band zoals die is ontstaan tussen mijn bestuursgenoten en mij. Nog steeds zijn zij mijn beste vrienden en hebben we dagelijks contact. En ook zijn we nog steeds op eenzelfde manier op elkaar ingespeeld zoals tijdens ons bestuursjaar. Daarmee bedoel ik overigens niet alleen wat betreft iedereen zijn functie, want uiteindelijk is dat maar een deel van je takenpakket als bestuurder van de JFV. Je ontwikkelt je daarnaast ook als teamgenoot van je bestuursgenoten. Samen ga je de uitdaging aan en probeer je de JFV in ongeveer vijftien maanden naar een hoger niveau te brengen.

Ik heb het werken in zo’n professionele maar toch studentikoze  omgeving als ontzettend leerzaam ervaren. Naast een onvoorwaardelijke vriendschap, heb ik daar ook veel kennis over mijzelf aan overgehouden. Bovendien houd je je bezig met allerlei zaken die in de collegebanken niet aan de orde komen. Als voorzitter heb ik veel deelgenomen aan overleggen met andere studieverenigingen, de Rechtenfaculteit en de Universiteit, waardoor ik ontzettend veel verschillende mensen met allerlei visies en ideeën heb ontmoet. Maar ook binnen de vereniging is mijn horizon verbreed. Een bestuursjaar is onvoorspelbaar en vaststaat dat je voor allerlei uitdagingen komt te staan, waar je vooraf geen weet van had. Zo ben ik in mijn bestuursjaar samen met mijn bestuursgenoot Olivia veel bezig geweest met het veranderen van de website van de JFV. Erg leerzaam en zeker iets waar ik geen kaas van had gegeten!

In feite houd je je gedurende een bestuursjaar bij de JFV bezig met het besturen van een middelgroot bedrijf. En daar gaan allerlei vragen en taken mee gepaard: van het binnen halen van sponsoring bij tientallen advocatenkantoren tot het op reguliere basis aanschuiven bij het Faculteitsbestuur om het reilen en zeilen binnen de Faculteit en vereniging te bespreken. Gedurende mijn bestuursjaar ben ik enorm geprikkeld om creatiever en flexibeler te denken en op te lossen. Dat begint al in de periode als kandidaatsbestuur: dé tijd om na te denken over jouw bijdrage aan de JFV als (kandidaats)bestuurslid. Wat kan beter? Hoe zie jij de rol van de JFV voor een Groningse rechtenstudent? Stof tot nadenken voor een (toekomstig) bestuurder van de JFV!

Al met al heb ik mijn bestuursjaar als een sprong in het diepe ervaren, maar wel met vijf fantastische mensen aan mijn zijde! Schroom niet om ons te bellen om meer te weten te komen over onze ervaringen en andere vragen over een bestuursjaar bij de JFV! Het 112e bestuur kan je onze telefoonnummers geven.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan