Oud-bestuurders aan het woord

 

 

Lees verder

Een aantal oud-bestuurders zal een en ander vertellen over hun ervaringen tijdens een bestuursjaar!

Bente de Wilde, Bestuur 112

De keuze om na de Introductiecommissie en Legal Experience commissie te solliciteren voor een bestuursjaar als Secretaris is voor mij een hele goede geweest. De uitdaging om een jaar aan het roer van een vereniging met in mijn jaar 2500 leden te staan is heel gaaf! Niet alleen is het ontzettend leerzaam, je bouwt een hechte band op met je bestuursgenoten en bent bij allerlei leuke evenementen aanwezig. In mijn functie als secretaris kon ik veel creativiteit kwijt. Bovendien heb ik door deze functie geleerd welke kant ik na studie graag op wil. Kortom, een unieke ervaring die ik enorm aanraad!

 

Pascal Steijvers, Bestuur 111

Beste geïnteresseerden in een bestuursjaar bij de JFV,

Als je dit leest ben je hoogstwaarschijnlijk aan het overwegen om te solliciteren voor een functie binnen het bestuur van de JFV Groningen van komend jaar. Aan mij is de schone taak toebedeeld om jouw twijfels weg te nemen.

Mijn naam is Pascal Steijvers en ik was in bestuur 111 de Vicevoorzitter. Samen met de Commissaris JFV Carrière (toen nog CarrièreBoard) hebben wij de kas van de vereniging gespekt door sponsordeals te sluiten met kantoren, bedrijven en instellingen. Tijdens deze sponsorperiode in de zomer – die de Westenronde wordt genoemd – ga je samen het hele land door om in de meest vette kantoren en de hoogste torens te onderhandelen met recruiters over hun sponsormogelijkheden voor het komende jaar. Dit heb ik beleefd als een mooie en unieke ervaring. Daarnaast begeleidde ik drie commissies.
Een bestuursjaar is een fantastisch jaar die je nooit meer zult vergeten, dat is één ding dat zeker is. Dit begint al op het moment dat je kandidaatsbestuur wordt. Je maakt vrienden voor het leven, krijgt bijzondere kansen, zet samen met je activo’s mooie evenementen neer en uiteraard is het een zeer leerzame ervaring. Daarnaast breid je je netwerk uit en staat het mooi op je CV.
Tot slot, dat is het misschien wel het allerbelangrijkste, is een bestuursjaar een jaar vol met lol, borrels, consti’s, reisjes, anytimers, ouwehoeren, feestjes, verstopte Ices en idioot veel keten. Het is een bekroning van je studententijd en tegelijk de perfecte manier om op een legitieme wijze een jaartje extra te studeren.
Waar wacht je nog op?

Liza Pekel, Bestuur 112

Als Voorzitter van het 112e Bestuur hoop ik mijn enthousiasme over een bestuursjaar aan jullie over te kunnen brengen. Dat enthousiasme hoefde bij mij niet aangewakkerd te worden, want het was al vrij snel duidelijk dat ik voor een plekje in het Bestuur zou gaan. Na drie jaar Activo te zijn geweest vond ik het mooi om de cirkel rond maken. De gezelligheid van die jaren wilde ik zeker niet kwijt, maar op organisatorisch gebied zocht ik uitdaging.

En dat is zeker gelukt, want je zit gedurende zo’n jaar geen seconde stil en er is altijd wel iets gaande. Je kan ‘s avonds op een consti heel actief Groningen onder het genot van een drankje (of vaak meer) leren kennen en de volgende dag een belangrijke meeting hebben met het Faculteitsbestuur of een evenement organiseren voor meer dan 100 man. Het is ontzettend veelzijdig, uitdagend en vooral heel leuk! Een Bestuursjaar is nauwelijks na te vertellen en dat geeft goed aan wat voor een bijzondere ervaring dit is.

Mocht je met vragen zitten of benieuwd zijn naar een specifieke functie, schroom dan niet om contact op te nemen met een oud-bestuurder. Wie weet sta jij volgend jaar aan het roer van onze mooie vereniging!

 

 

 

Katja Lenting, Bestuur 113

Dag toekomstig 115,

‘Gun studenten de ruimte om behalve studiepunten ook levenservaring binnen te halen’. Deze zin, uitgesproken door oud-minister Van Engelshoven, slaat de spijker op z’n kop.

Mijn naam is Katja. In 2020/2021 was ik de Commissaris Carrière van het 113e bestuur van de JFV Groningen. Als Commissaris Carrière ben je verantwoordelijk voor alle recruitmentactiviteiten, zowel van kantoren, bedrijven en instellingen als van de JFV. Je leert hierdoor veel bedrijven en recruiters kennen, erg handig om je alvast grondig te oriënteren op de banenmarkt. Daarnaast was ik samen met de Vicevoorzitter verantwoordelijk voor de acquisitie, wij moesten het geld binnenhalen voor de JFV. Als Commissaris Carrière heb je daarnaast je eigen platform: JFV Carrière. Met dit platform ben jij de brug tussen de rechtenstudent en hun toekomstige werkgever. Je hebt de vrijheid om je eigen creativiteit hierop los te laten, en zo je eigen stempel te drukken op de al geschiedenisrijke JFV.

Samen met vijf medestudenten sta je aan het roer van een organisatie net zo groot als een middelgroot bedrijf. Je leert op een professionele manier denken en handelen. Daarnaast leer je veel op het gebied van timemanagement, samenwerken en communicatie. Dit zijn vaardigheden die ontzettend waardevol zijn in de rest van je studie, je carrière en je leven. Vaardigheden die je bovendien niet vanzelfsprekend leert in de veelal theoretische rechtenstudie. Bovendien bouw je met deze vijf studenten een ontzettend hechte vriendschap op.

Naast verantwoordelijkheid brengt een bestuursjaar ook heel veel kansen en vrijheid met zich mee. Je bent eigenlijk elke dag bezig met evenementen tot een succes te brengen door nieuwe verbeteringen door te voeren. Juist in een jaar met COVID-19 wordt je creativiteit op de proef gesteld. Ik durf te stellen dat ik elke week iets nieuws heb geleerd! En natuurlijk zijn er ook offers die je moet brengen bij een fulltime bestuursjaar; wellicht zal je wat studievertraging oplopen, of je bijbaantje moeten opgeven. Maar ik kan je vertellen: een bestuursjaar vergeet je nooit meer. Je krijgt de eenmalige kans om zo vroeg in je leven leiding te geven aan een middelgroot bedrijf. Levenservaring is niet te koop.

Wil je meer weten of heb je vragen? Het 114e Bestuur kan telefoonnummers/mailadressen van oud-bestuurders doorgeven!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan