Oud-bestuurders aan het woord

Lees verder

Een aantal oud-bestuurders zal een en ander vertellen over hun ervaringen tijdens een bestuursjaar!

Een bestuursjaar bij de JFV is een van de beste keuzes die ik heb gemaakt in mijn studententijd. Twijfel je nog? Dan is mijn tip; gewoon doen!

Je leven staat een jaar lang in het teken van de JFV. Aan de ene kant betekent dat minder tijd voor studie en andere dingen waar je nu veel tijd aan besteed, aan de andere kant krijg je er een fantastisch jaar voor terug. Samen met mijn bestuursgenoten heb ik hard gewerkt, veel gelachen en ook wel eens gehuild. Maar bovenal heb ik vrienden voor het leven gemaakt.

In 2018/2019 was ik de Penningmeester van het Bestuur. Deze functie paste goed bij mij, maar toch wil ik je het volgende meegeven. Voorafgaand aan je bestuursjaar word je 3 maanden lang ingewerkt en gedurende het jaar blijk je van elke functie wel iets leuk te vinden. Daarnaast werk je veel samen met je bestuursgenoten, waardoor je eigenlijk bij elke functie betrokken bent. Twijfel je dus nog over je functie? Solliciteer gewoon! Onderdeel van een bestuur zijn was voor mij veel belangrijker dan het vervullen van een bepaalde functie.

Ben je bang dat je (te veel) studievertraging oploopt? Ook dan zou ik gewoon solliciteren. Uiteindelijk maakt dat jaartje extra echt niet uit. Daarnaast heb je na een bestuursjaar een ritme en een veel betere concentratieboog (heel chill). Dus dat studeren komt daarna helemaal goed!

En dat een bestuursjaar ten slotte goed is voor opbouwen van een netwerk, heb ik zelf ondervonden. Door mijn bestuursjaar ben ik uiteindelijk via via terechtgekomen bij het kantoor waar ik nu werk. Nog een reden om te solliciteren dus!

Charlotte Eveleens Bestuur 111
Penningmeester

Bram van der Vegt Bestuur 112
Vicevoorzitter

Mijn naam is Bram en ik heb in 2019-2020 de functie van Vicevoorzitter bekleed binnen de JFV. Als Vicevoorzitter ben je in de eerste plaats verantwoordelijk voor de acquisitie van de vereniging. In andere woorden: jij gaat, samen met de Commissaris Carrière, het geld binnenhalen voor de JFV. Dat betekent dat je rond de zomermaanden veel uitstapjes buiten Groningen maakt om met diverse advocatenkantoren in het hele land in gesprek te gaan over de sponsormogelijkheden die de JFV te bieden heeft. Naast het feit dat je met een groot scala aan kantoren en recruiters in contact komt, leer je ook hoe je (enigszins) representatief een grote vereniging moet vertegenwoordigen. Een erg leerzame periode dus!

De Vicevoorzitter houdt zich daarnaast niet alleen bezig met de inkomsten. Ook begeleid je de Congrescommissie, de Legal Experience-commissie en, mits het geen Lustrumjaar is, de Symposiumcommissie. Je begint al vroeg na je aanstelling met het brainstormen over mogelijke thema’s, locaties en sprekers. In samenwerking met de commissies zorg je er uiteindelijk voor dat er, hopelijk, onvergetelijke evenementen op de kaart worden gezet.

Tot slot help de als Vicevoorzitter de Voorzitter bij zijn of haar taken waar dat nodig is. Schroom dus vooral niet op lekker op vrijdagmiddag een biertje in de Pintelier te doen om alle zaken, zowel binnen als buiten je bestuur, even rustig door te nemen. Het blijft ten slotte een team effort!

Als Voorzitter is het belangrijk dat je over veel verantwoordelijkheidsgevoel beschikt. Jij bent namelijk eindverantwoordelijk voor het reilen en zijlen van de vereniging. Het leuke hiervan is dat je hierdoor bij iedereen zijn taken betrokken wordt en van iedereen weet wat zijn of haar functie inhoudt. Je biedt dan ook vaak een helpende hand aan medebestuurders, omdat jij toch al op de hoogte was van eventuele moeilijkheden. Ik vond het breed betrokken zijn bij alle aspecten van de JFV dan ook een van de leukste kanten van de functie Voorzitter Dit is ook van belang voor het managen van de interne betrekkingen, waar jij als Voorzitter ook voor verantwoordelijk bent. Jij zorgt ervoor dat alle koppen dezelfde kant op staan en dat iedere dag op kantoor weer gezellig is.

Daarnaast ben je ook zelfstandig verantwoordelijk voor de organisatie van een aantal evenementen zoals het Actieve Ledenweekend, de Uitreiking Cijferlijst en de Docent van het Jaar-verkiezing. Echt toffe evenementen waar je met veel trots op terugkijkt! Ook onderhoud je het contact met zowel de activo’s als externe partijen zoals de universiteit, andere verenigingen en externe adviesorganen. Al met al vond ik het taken pakket van een Voorzitter enorm veelzijdig en vooral de grote mate van betrokkenheid met de rest van je bestuurders erg leuk!

Lynn Brouwer Bestuur 113
Voorzitter

Bas Venema Bestuur 114
Commissaris Studiefaciliteiten

Binnen het 114e Bestuur heb ik de zetel van de Commissaris Studiefaciliteiten mogen bekleden. Deze functie wordt ingevuld met een veel breder takenpakket dan dat de naam in eerste instantie misschien doet vermoeden. Het aspect van de studiefaciliteiten wordt ingevuld met het beheer van de Studiewinkel, het faciliteren van samenvattingen en het organiseren van tentamentrainingen. Jarenlang heb ik in verschillende winkels gewerkt en het feit dat ik dat jaar ‘mijn eigen’ winkel had, bracht een enorm plezier. Je bent hét gezicht van de Studiewinkel.

Het minstens even grote, resterende deel van het jaar wordt gevuld met commissies. En wat voor commissies! In mijn jaar heb ik de Kleine Reiscommissie, de Eerstejaarscommissie, de Commissie Studiefaciliteiten en de International Committee mogen begeleiden. Deze totaal verschillende commissies zorgen ervoor dat je een breed scala aan activiteiten organiseert: op maandag een diner in Het Pakhuis, op dinsdag naar Utrecht met internationale rechtenstudenten, op woensdag promoten op de Studiewinkel en ondertussen niet vergeten de tas in te pakken want donderdag vertrek je om 5:00 naar Berlijn.

De afwisseling in activiteiten en daartegenover de continuïteit van de gezelligheid hebben het voor mij een onvergetelijk jaar gemaakt dat ik voor geen goud had willen missen of op een andere manier had willen invullen.

Met heel veel plezier ben ik in het jaar 2022/2023 de Secretaris geweest binnen het 115e Bestuur van de JFV. Een jaar wat niet met één woord valt te omschrijven, en mede daarom de reden waarom het zo’n fantastisch jaar is geweest. Deze functie is onwijs veelzijdig: het ene moment ben je bezig met administratieve taken zoals het ledenbestand, het andere moment kan je volledig je creativiteit kwijt binnen de promotie voor de vereniging en vervolgens sta je samen met een van je commissies te genieten op een van je georganiseerde evenementen zoals het JFV Kerstgala. Naast je eigen bestuurstaken, bouw je ook een hele hechte band op met je mede bestuursgenoten. Je beleeft dingen met elkaar, wat je met niemand anders kan delen. Je ziet elkaar dagelijks en beleeft allerlei leuke evenementen samen zoals besturendagen georganiseerd door kantoren en  gaat naar constitutieborrels van andere verengingen. Hierdoor leer je ontzettend veel leuke, nieuwe mensen kennen.

Mijn twijfel om te solliciteren destijds was of ik niet teveel studievertraging zou oplopen. Achteraf heeft het doen van een bestuursjaar juist een positief effect op mijn studie gehad. Ik kon het daarna weer met frisse energie oppakken en al mijn opgedane vaardigheden erop toepassen. Op dit moment kan ik bijvoorbeeld veel efficiënter studeren, dan hoe ik dat voorheen deed! Al met al heeft mijn jaar als Secretaris mij alleen maar positieve dingen gebracht en zou ik iedereen zo’n fantastisch, uitdagend en leerzaam jaar in zijn of haar studententijd toewensen.

Puck van Heel Bestuur 115

Secretaris

Wil je meer weten of heb je vragen? Het 116e Bestuur kan telefoonnummers/mailadressen van oud-bestuurders doorgeven!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan