Dilpreet Singh

Ik ben Dilpreet Singh en werk nu een jaar bij de Raad. Ik zit in unit A3. Het leuke van A3 is dat er zaken van uiteenlopende onderwerpen binnenkomen. Van urgentieverklaringen tot woningsluitingen! Ik bereid de zaken voor met mijn senior, treedt als griffier op tijdens de zitting en schrijf een conceptuitspraak voor de staatsraad.

Noa de Gast

Ik ben Noa en ik werk sinds mei 2019 in de Omgevingskamer van de Afdeling bestuursrechtspraak. In mijn werk hou ik me onder andere bezig met bestemmingsplannen, waterwetzaken en handhavingszaken. Je werkt hier vanaf dag één aan je eigen dossiers. Het juridisch niveau is hoog dus je leert ontzettend veel. Bovendien zijn de collega’s heel leuk!

Wetgevingsadviseur & bestuursrechter
De Raad van State, een Hoog College van Staat, heeft twee belangrijke taken. De Afdeling advisering is onafhankelijk adviseur van de regering en het parlement en adviseert over wetgeving en bestuur. De Afdeling bestuursrechtspraak is de hoogste algemene bestuursrechter van het land.

Jurist Bestuursrechtspraak, iets voor jou?
De Raad van State is altijd op zoek naar talentvolle juristen. Affiniteit met bestuursrecht is uiteraard een vereiste voor de functie. Als je werkt bij de Raad van State ben je maatschappelijk betrokken en beschik je over analytisch vermogen, een goede schrijfvaardigheid én juridische expertise. Bij de directie Bestuursrechtspraak werken zo’n 250 juristen. Van starters die net uit de collegebanken komen tot juristen met jarenlange ervaring.

Bij de Raad van State ontwikkel je je redactionele, analytische en methodische vaardigheden in rap tempo. Vanaf het begin krijg je begeleiding in de vorm van cursussen en opleidingen. En natuurlijk word je goed begeleid door een seniorjurist. Het dagelijkse werk bestaat uit het beoordelen en analyseren van bestuursrechtelijke geschillen. Onderdeel van het werk zijn de rechtszittingen, waarbij je optreedt als griffier. Na afloop neem je deel aan de raadkamer, waar staatsraden beslissen over de afdoening van de zaak. Je adviseert hen hierbij en schrijft daarna de conceptuitspraak.

Resultaat in de samenleving
Van gaswinning in Groningen tot verblijfsvergunningen van vreemdelingen en van stikstofproblematiek tot de verbreding van rijkswegen. Het werk van de Raad haalt regelmatig het nieuws, zowel landelijk als regionaal. Als jurist zijn dit onderwerpen waar je je dagelijks over buigt.

Waarom werken bij de Raad?
Werken bij de Raad van State is uitdagend en afwisselend. Je kunt je juridische kennis direct inzetten en bent bezig met actuele onderwerpen. Je werkt zelfstandig in een omgeving met veel juridische expertise. Verder is de Raad van State een toegankelijke en sociale organisatie. Er vinden regelmatig evenementen en activiteiten plaats om andere collega’s te leren kennen en er is een actieve personeelsvereniging.

Meer weten? Ga naar www.werkenbijderaadvanstate.nl!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan