Beste deelnemer,

Lees verder

Voor je ligt het informatieboek van de Bedrijven- en Instellingendag. Al voor de 33e keer op rij biedt de JFV jou de kans om de voorbereiding op je carrière nog succesvoller te maken. Samen met mijn commissiegenoten heb ik mijn uiterste best gedaan om de Bedrijven- en Instellingendag weer tot een succes te brengen.

‘Recht op Succes!’

Het thema dit jaar luidt ‘Recht op Succes!’. De definitie van succes is ‘een goede afloop’. Voor een goede afloop is natuurlijk een begin nodig. Jij bent al goed begonnen door actief mee te doen aan de studie. Om een goede afloop te bevorderen is meer nodig dan alleen een goed begin. Je kunt als student talloze activiteiten ondernemen om ervoor te zorgen dat jij na je studie op een goede plek terechtkomt. Je kan uitzoeken bij welk rechtsgebied je interesses liggen, een kijkje nemen in het bedrijfsleven, oriënteren hoe het leven na je studie er uit kan gaan zien of alvast een stage binnenslepen. Bij de Bedrijven- en Instellingendag komen al deze activiteiten samen. Dit is de uitgelezen kans om jouw proces naar een goede afloop te bevorderen.

Algemeen dagprogramma

De Bedrijven- en Instellingendag vindt dit jaar wederom plaats in Martiniplaza. De dag vangt aan met een plenair gedeelte. Hier zal Gregory Sedoc het programma openen met een inspirerende lezing. Deze oud-Olympisch hordeloper zal hierin vertellen over zijn bijzondere loopbaan, het ontwikkelen van talent en het overwinnen van obstakels.

Na het plenaire programma volgen de workshoprondes. De bedrijven en instellingen hebben zelf invulling gegeven aan deze workshops. Zo kan je bijvoorbeeld gaan werken aan een casus of krijg je een uitgebreide introductie van het kantoor.

We sluiten de dag af met een netwerkborrel op de banenmarkt, waar 35 bedrijven en instellingen klaar staan om al jouw vragen te beantwoorden. Tijdens deze borrel krijg je de kans om op een informele manier kennis te maken met potentiële werkgevers. De aanwezigheid van diverse organisaties zal je verrassen met talloze carrièremogelijkheden voor jou, als rechtenstudent.

Extra mogelijkheden

Naast het algemene programma is er nog een aantal andere mogelijkheden om jouw succes te vergroten. Voor de eerstejaarsstudenten is er een speciale Eerstejaarsworkshop. TRIP Advocaten Notarissen zal jullie begeleiden bij de eerste stappen in jullie professionele ontwikkeling.

Daarnaast is er de mogelijkheid geselecteerd te worden voor een individueel gesprek. Hier krijg je de unieke kans om één op één in contact te komen met de bedrijven en instellingen waar jij het meest interesse in hebt.

Als laatste kan je deelnemen aan het Recruitmentdiner. Het Feithhuis biedt de perfecte mogelijkheid om tijdens een driegangendiner op een laagdrempelige manier in contact te komen met de bedrijven en instellingen.

Vergroot jouw succes

De Bedrijven- en Instellingendag is de ideale manier om je te oriënteren op jouw carrièremogelijkheden. Ik wil je hierbij adviseren om niet bang te zijn om recruiters te benaderen. Zij zijn er namelijk voor jou en zijn bereid je op weg te helpen om jouw succes te vergroten.

Ik wens je een ontzettend leuke en leerzame dag! Ik hoop dat je genoeg informatie bemachtigt om jouw voorbereiding op je carrière nog succesvoller te maken. Want iedereen heeft recht op succes en deze dag is een mooie stap in de richting van een goede afloop.

Namens de Bedrijven- en Instellingendagcommissie 2023-2024

Boukje Unverzagt

Voorzitter

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan