Dhr. S. Kleinhuis

Na de studie aan de Rijksuniversiteit Groningen (Togamaster) ben ik gestart met het landelijke OM-traineeship. Daarna heb ik bij het Functioneel Parket gewerkt als milieusecretaris en nu ben ik adjunct-officier van justitie / plv. officier van justitie enkelvoudige zittingen bij Parket Noord-Nederland. Ik ben de officier van justitie in de politierechterzittingen, ik zit op ZSM en ik heb de portefeuille cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit.

 

Mevr. R. Tazib

Ik heb de master International Law and the Law of International Organisations gedaan bij de RuG met de focus op internationaal strafrecht en mensenrechten. Tijdens mijn bachelor heb ik mijn civiel-effect gehaald. Inmiddels ben ik zes jaar werkzaam bij het Openbaar Ministerie in Groningen en heb ik verschillende functies gehad. Het Openbaar Ministerie biedt veel mogelijkheden om te groeien binnen het strafrecht. Daarnaast is er veel ruimte om je ook persoonlijk te ontwikkelen. Het werk is dynamisch, veelzijdig en uitdagend. Als je van een leuke uitdaging houdt, kom dan bij het OM werken!

Het Openbaar Ministerie (OM) staat voor het leveren van een effectieve bijdrage aan een veilige en rechtvaardige samenleving. In Noord-Nederland bedient het OM de burgers van 59 gemeenten in de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe. Het OM werkt daarbij nauw samen met de Politie-Eenheid Noord-Nederland, de Rechtbank Noord-Nederland en andere partners in de strafrechtketen.

Het Parket Noord-Nederland stelt zich ten doel het strafrecht zo in te zetten dat betekenisvolle interventies ontstaan die de veiligheid vergroten. Het strafrecht is een belangrijk, maar ook beperkt middel om de veiligheid in Nederland te waarborgen en geldt als optimum remedium.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan