Walter Dijkshoorn

Ik ben Walter en ik werk als seniorjurist in de Algemene kamer van de Afdeling bestuursrechtspraak. Als senior begeleid ik nieuwe collega’s bij het schrijven van conceptuitspraken over heel uiteenlopende onderwerpen. De begeleiding is erop gericht zo snel mogelijk zelfstandig op een juridisch hoog niveau te werken. Ik vind het superleuk collega’s te zien groeien!

Casper Stouthamer

Ik ben Casper, ik werk als jurist in de omgevingskamer van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als jurist bij de Afdeling bereid je de zittingen voor, en schrijf je de uitspraken van de Afdeling. Ik hou mij voornamelijk bezig met handhavingszaken en bestemmingsplanzaken.

Raad van State

De Raad van State is hoogste algemene bestuursrechter van het land en is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur.

Droomstart van je juridische carrière

Als jurist Bestuursrechtspraak bij de Raad van State werk je vanaf dag één aan de meest actuele zaken. Zaken die spelen in de maatschappij en regelmatig in het nieuws zijn. Meestal gaan deze over ruimte, natuur en milieu. Zoals de gaswinning in Groningen, de komst van windmolenparken en de bouw van nieuwe woonwijken. Maar je buigt je ook over onderwijszaken, subsidiebesluiten en vreemdelingenzaken. Vanaf dag één? Zeker!

Onze juristen leiden we zelf op. Als jij je masterdiploma in de rechten op zak hebt, specialiseren wij jou in het bestuursrecht. Het maakt niet uit in welk rechtsgebied je jouw studie hebt afgerond. Je wordt on the job intensief begeleid door een seniorjurist, die je wegwijs maakt en
bij wie je terecht kunt met al je vragen.

Een carrière bij de Raad van State betekent verdieping: vakinhoudelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Er is veel aandacht voor begeleiding, opleiding en ontwikkeling. Het werk is uitdagend en afwisselend. Jouw juridische kennis pas je dagelijks toe bij maatschappelijke onderwerpen. Zo ben jij direct van betekenis in het bewaken van onze dynamische, democratische rechtsstaat.

Cultuur

Ook al zijn we met de meest serieuze thema’s bezig en ontzettend gedreven om ons werk goed te doen; de sfeer is open, collegiaal en informeel. Kritische denkers, scherpe analisten en schrijvers met oog voor detail zijn jouw collega’s. Je treft hen naast het werk bij onze borrels, sportieve activiteiten en personeelsfeesten. Daar leer je ook collega’s van andere afdelingen kennen.

Stage

In de masterfase van je universitaire rechtenstudie? Meld je dan aan voor een stage bij Bestuursrechtspraak! Tijdens een stage van twee weken maak je kennis met het werk van onze juristen. Je begint vanaf de eerste dag met je eigen zaken en wordt daarbij intensief begeleid door een jurist. Interesse? Laat van je horen via [email protected].

Meer weten?
Ga naar www.werkenbijderaadvanstate.nl voor meer informatie en blijf op de hoogte van onze activiteiten via @werkenbijderaadvanstate op Instagram!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan