Beste deelnemer,

Lees verder

Op je scherm staat het informatieboek van de Bedrijven- en Instellingendag. Deze 31e editie van de Bedrijven- en Instellingendag vindt, net als vorig jaar, digitaal plaats. Vanuit het Forum zenden wij de plenaire onderdelen van ons evenement uit, zodat jij jezelf toch ietwat buiten de deur waant.

De abnormale wereld waarin we nu leven, brengt voor iedereen tal van vraagstukken met zich mee. In een werkelijkheid waarin constant wisselende maatregelen de norm zijn geworden, is het lastig om, spreekwoordelijk, verder te kijken dan je neus lang is. Jou, als student, hoef ik dat natuurlijk niet uit te leggen. Samen met mijn commissiegenoten en het bestuur van de Juridische Faculteitsvereniging heb ik mijn best gedaan om ondanks deze bizarre situatie, jou toch te kunnen verwelkomen op een waardig evenement. Hoewel wij dit jaar opnieuw genoodzaakt zijn om online te gaan, ben ik van mening dat de manier waarop wij dit hebben kunnen uitwerken zeker niet onderdoet voor een fysieke Bedrijven- en Instellingendag.

Deze editie van de Bedrijven- en Instellingendag heeft de titel “Jij bent aan zet!” gekregen. Vanuit mij en mijn commissie is onze keuze al snel op dit thema gevallen. Als rechtenstudent staan tal van mogelijkheden voor jou open. Welke kant jij ook op wilt gaan, het is aan jou om de eerste stap te zetten. Met ons evenement hopen ik en mijn commissiegenoten jou hierin te kunnen ondersteunen. Tijdens de Bedrijven- en Instellingendag krijg jij de kans om je te oriënteren op een groot aantal carrièrekansen. Het is vervolgens aan jou om die stap te zetten. Jij bent aan zet!

Wellicht ten overvloede neem ik de dagplanning graag nog eens met je door, zodat jij je zo goed mogelijk op dit evenement kan voorbereiden.
Voor de eerstejaars zal de Bedrijven- en Instellingendag starten met de eerstejaarsworkshop. Hier krijg je als rechtenstudent in je eerste jaar een workshop die compleet toegespitst is op jou als eerstejaars.

Voor degenen die geselecteerd zijn voor een individueel gesprek, zullen de eerste individuele gesprekken plaatsvinden tijdens de eerstejaarsworkshop en de laatste gesprekken tijdens de pauze. Tijdens een individueel gesprek zal jij een op een met een werknemer van een van de deelnemende kantoren, bedrijven of instellingen zitten. Hier krijg jij de kans om uitgebreid met degene tegenover je in gesprek te gaan en gaat alle aandacht uit naar jou.

Vervolgens zal voor het gros van de deelnemers de dag aanvangen met het plenair gedeelte. Hier zullen Frénk van der Linden en Jeroen Reiziger de dag aftrappen door met elkaar in gesprek te gaan over het maken van carrière.

Na het plenair gedeelte starten de workshoprondes. De workshops zijn door de deelnemende kantoren, bedrijven en instellingen zelf ingevuld. Zo kun je bijvoorbeeld aan een casus gaan werken, of de partij tegenover je beter leren kennen door middel van een uitgebreide introductie of een training.

Tenslotte wordt de dag afgesloten met een banenmarkt. Onze banenmarkt start echter niet voordat Niek en Guy op spetterende wijze jou versteld zullen doen staan van hun goocheltrucs. Dit om jou hopelijk een beetje los te krijgen tijdens deze dag met zijn vele indrukken. Tijdens de banenmarkt krijg jij de kans om het kantoor, het bedrijf of de instelling waarbij jij in een van de vier rondes bent ingedeeld al jouw vragen voor te leggen. Onder het genot van een borrelpakket, dat jij wellicht al hebt afgehaald bij het Feithhuis, kun jij alles te weten komen over de deelnemende partijen waarin jij geïnteresseerd bent. Ben jij niet ingedeeld bij het kantoor, het bedrijf of de instelling waar jij toch graag meer te weten over zou willen komen? Niet getreurd! Het laatste halfuur van de banenmarkt behelst een vrije ronde. Tijdens deze vrije ronde kan jij daar aansluiten waar jij nog niet bent geweest, of wellicht nog eens bij die interessante partij van een eerdere ronde langsgaan.

Zoals uit deze opzet blijkt, krijg jij 11 februari dus genoeg kansen om ontzettend veel te weten te komen over enkele mogelijkheden die voor jou in het verschiet liggen. Schroom niet om tijdens de interactieve onderdelen van jezelf te laten horen. Neem dit informatieboek eens door en zorg dat je goed voorbereid de dag in gaat. Denk van tevoren na over de dingen die voor jou nog onduidelijk zijn en zorg er zelf voor dat je er alles aan doet om hier meer te weten over te komen. Pak deze kans om na te denken over welke stappen jij gaat zetten met beide handen aan. Jij bent aan zet!

Daan Norder

Voorzitter van de Bedrijven- en Instellingendagcommissie

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan