Mr. L. (Lisa) de Graaf
Officier van Justitie bij het Openbaar Ministerie, Parket Noord-Nederland

Als officier van justitie geef ik leiding aan het opsporingsonderzoek en treed ik in de zittingszaal op als aanklager. Een mooi, afwisselend en uitdagend beroep. Op de universiteit heb ik rechten gestudeerd, specialisatie strafrecht. Na mijn studie heb ik op de universiteit, een advocatenkantoor, en een NGO gewerkt, waarna ik bij het OM ben gaan werken.

Mr. R. (Roya) Tazib
Parketsecretaris bij het Openbaar Ministerie, Parket Noord-Nederland

Ik heb de master International Law and the Law of International Organisations gedaan bij de RUG met de focus op internationaal strafrecht en mensenrechten. Tijdens mijn bachelor heb ik mijn civiel-effect gehaald. Inmiddels ben ik vier jaar werkzaam als parketsecretaris bij het Openbaar Ministerie in Groningen. Het Openbaar Ministerie biedt veel mogelijkheden om te groeien binnen het strafrecht. Daarnaast is er veel ruimte om je ook persoonlijk te ontwikkelen. Het werk is dynamisch, veelzijdig en uitdagend. Als je van een leuke uitdaging houd, kom dan bij het OM werken!

Mr. T. (Tess) Douwsma
Parketsecretaris bij het Openbaar Ministerie, Parket Noord-Nederland

Ik heb rechten gestudeerd aan de RUG. Na mijn studie heb ik op verschillende functies bij het Openbaar Ministerie gewerkt. Ik ben begonnen bij het voormalig Verdeelstation in Leeuwarden. Vervolgens heb ik het Traineeship in Utrecht gevolgd waarna ik ben doorgestroomd naar de functie van Interventiejurist op ZSM. Op dit moment werk ik al weer 2 jaar als parketsecretaris op de afdeling HIC (High Impact Crime).

Parket Noord-Nederland

Het Openbaar Ministerie (OM) staat voor het leveren van een effectieve bijdrage aan een veilige en rechtvaardige samenleving. In Noord-Nederland bedient het OM de burgers van 59 gemeenten in de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe. Het OM werkt daarbij nauw samen met de Politie-Eenheid Noord-Nederland, de Rechtbank Noord-Nederland en andere partners in de strafrechtketen.

Het Parket Noord-Nederland stelt zich ten doel het strafrecht zo in te zetten dat betekenisvolle interventies ontstaan die de veiligheid vergroten. Het strafrecht is een belangrijk, maar ook beperkt middel om de veiligheid in Nederland te waarborgen en geldt als optimum remedium.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan