Welkom op het

Groninger Juristen Congres
Lees verder

Thijs van der Werf

Voorzitter Congrescommissie

Crypto is één van de meest besproken onderwerpen van de laatste paar jaren. Wereldwijd investeren zowel burgers als bedrijven in de digitale munten en houdt het hen bezig. Van Elon Musk die de bitcoin wil accepteren als betaalmiddel bij Tesla tot jullie als studenten die misschien wel een eigen wallet vol met verschillende munten.

De een vindt het een bubbel en de ander vindt het de toekomst. Er is in ieder geval geen ontkomen meer aan. Maar wie reguleert eigenlijk de markt van crypto en hoe zit het met de toezicht die gehouden wordt op deze munt? Ook nemen de criminele activiteiten toe omtrent crypto en slaan hackers steeds vaker toe bij mensen die cryptomunten in hun bezit hebben. Moet de overheid ingrijpen of dient deze markt vrij spel te hebben?

Tijdens het 32e Groninger Juristen Congres gaan wij op zoek naar de antwoorden die horen bij de bovenstaande vraagstukken. Het thema luidt: ‘Cracking Crypto: De macht ligt bij iemand, en dus bij iedereen’.

Helaas zijn wij genoodzaakt het congres digitaal te laten plaatsvinden door de huidige situatie omtrent corona. Desondanks zal het een zeer interessante dag worden! We zullen de dag aftrappen met het plenaire gedeelte. Het plenaire gedeelte zal onder leiding staan van onze dagvoorzitter Kees Verhoeven. Kees Verhoeven is jarenlang actief geweest als tweede kamerlid voor D66. Tijdens het plenaire gedeelte zullen vier deskundigen komen spreken over het onderwerp en hun visie geven op de verschillende vraagstukken.

Ook zullen de sprekers met elkaar in debat gaan over verschillende stellingen die voorgelegd zullen worden door onze dagvoorzitter.

Vervolgens zullen er twee workshoprondes plaatsvinden waarbij iedereen zich nog extra kan verdiepen in het onderwerp. Hierbij zullen verschillende kantoren, bedrijven en instanties jullie de mogelijkheid geven om interactief met het onderwerp in aanraking te komen. Na deze workshoprondes zullen de individuele gesprekken plaatsvinden met de kantoren die aanwezig zijn.

Namens de Congrescommissie 2021-2022 wens ik jullie een interessante en leerzame dag toe!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan