Sprekers

Bij wie ligt de macht als het gaat om crypto currency? Tijdens het plenair gedeelte belichten verschillende sprekers hun visies op het thema: ‘Cracking Crypto’ aan de hand van verschillende stellingen.
Lees verder
13:10 – 15:25
Dagvoorzitter: Kees Verhoeven
Adam Pasaribu
Woody Jansen de Lannoy
Femke Schemkes
Jasper Verstappen

Dagvoorzitter

Kees Verhoeven

Kees Verhoeven was Nederlands politicus van de D66. Hij is bijna elf jaar een vooraanstaand en goed aangeschreven Tweede Kamerlid van D66 geweest. Verhoeven staat bekend om zijn inzet voor privacy en een betere digitale overheid. Hij heeft een scherpe visie voor de digitale toekomst van Nederland. Kees stond op tegen techreuzen als Google en Facebook voor hun toenemende invloed op democratische processen via social media kanalen.

Hij is twee keer tot IT-politicus van het jaar benoemd. Ook was hij twee jaar vicefractievoorzitter en tevens meermaals campagneleider. In de Tweede Kamer heeft Verhoeven de portefeuille Europa, inlichtingendiensten, ICT, privacy en cyberveiligheid, media, marktordening en mededinging gehad.

Kees Verhoeven

Bij de verkiezingen van 2021 was hij niet meer verkiesbaar. Op 30 maart 2021 nam hij afscheid van de Tweede Kamer. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Zijn liefde voor digitalisering zet hij nu voort buiten de Tweede Kamer. Hij helpt bedrijven en organisaties op het publiek-private snijvlak met een goede digitale transformatie met zijn adviesbureau: Bureau Digitale Zaken. Daarnaast is Kees eveneens bekend als spreker, geeft veelvuldig lezingen en is in te huren als (dag)voorzitter van een evenement. Hij geeft onder andere lezingen over Big Data, cyber crime & cyber security, recht & maatschappij en duurzaam ondernemen.

Sprekers

Jasper Verstappen

Jasper studeerde Europees recht (cum laude) en Nederlands privaatrecht aan de Universiteit van Maastricht. Tijdens zijn studie was hij gastonderzoeker aan het Centre for European Studies aan de Australian National University in Canberra en Blue Book Trainee bij de Europese Commissie in Brussel. Na zijn studie is Jasper voor een aantal jaar werkzaam geweest als Senior Consultant bij KPMG Nederland binnen het Financial Services team. Daarnaast doet hij als buitenpromovendus bij de Universiteit van Maastricht rechtsvergelijkend onderzoek naar de verbintenisrechtelijke  en goederenrechtelijke status van smart contracts op blockchain platformen naar Duits, Frans, Engels en Nederlands recht, en de toepasbaarheid van het Europees consumentenacquis en het Europees internationaal privaatrecht op zulke smart contracts. Op dit moment werkt hij als docent IT-recht aan de rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen.

Femke Schemkes

Femke Schemkes is werkzaam bij BDO Adviseurs en Accountants binnen het team Tech & Privacy Law. Zij adviseert ondernemingen en (overheids-)organisaties op het gebied van privacy en AVG, ICT-contracten en intellectueel eigendomsrecht en daarbij horende conflicten. Daarnaast is zij werkzaam bij het Tijdschrift voor Internetrecht. Voor haar overstap naar de praktijk is zij werkzaam geweest aan de Tilburg University op het departement Private, Business and Labor Law waar zij zich specialiseerde op het snijvlak van privaatrecht en technologierecht.

Adam Pasaribu

Adam Pasaribu is werkzaam bij de Divisie Juridische Zaken van De Nederlandsche Bank N.V. en adviseert op het terrein van het financieel toezichtrecht, in het bijzonder met betrekking tot afwikkel- en betaaldiensten, diensten die zien op virtuele valuta en digitalisering. Daarnaast is hij als fellow verbonden aan het International Center for Financial law & Governance (ICFG) van de Erasmus University Rotterdam.

Woody Jansen de Lannoy

Als advocaten houden wij ons bezig met het voeren van fiscale- en fiscaalstrafrechtelijke procedures tegen de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie. Binnen het fiscale rechtsgebied ligt onze expertise bij belastingontduiking door het verhullen van (buitenlands)vermogen, woon- en vestigingsplaatsdiscussies, vastgoedwaarderingen en cryptocurrency. In onze crypto-zaken is veelal sprake van het niet aangegeven van het vermogen, waarbij grondig onderzoek wordt gedaan naar met name de herkomst. De achtergrond daarvan is dat de vrees bestaat dat de gebruiker cryptocurrency gebruikt om zijn criminele vermogen wit te wassen.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan