Beste lezer,

Lees verder

Coronacrisis of niet, het nieuwe collegejaar is in volle gang. Terwijl de dagen korter worden en het weer guurder, volgen veel studenten nog steeds vanuit huis hun colleges. Ook de kersverse In Casu redactieleden werken voornamelijk vanuit huis. Zij hebben er samen toch voor gezorgd dat er een mooi eerste nummer voor jullie ligt. Dit keer met het thema: de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten als thema, actueler kan het niet. Met de verkiezingen op 3 november in het vooruitzicht behandelen de redacteuren de meest interessante onderwerpen die spelen in de Verenigde Staten onder het motto: dit moet je weten!

De spanning tussen Iran en de VS bijvoorbeeld. In het Engelstalige artikel ‘Can the spirit of Soleimani haunt President Trump?’ lees je meer over deze internationale spanningen. De machtenscheiding in de Verenigde Staten komt in dit nummer ruim aan bod. De VS heeft nog steeds een goed functionerende machtenscheiding, maar Donald Trump zet deze wel onder druk. Een mooi juridisch onderwerp waar je meer over leest in ‘Donald Trump zet de Trias Politica onder druk’.

Mét Podcast
Voor het eerst in de geschiedenis van de In Casu brengen we met dit nummer ook een In Casu Podcast uit. We namen een interview op met niemand minder dan Michiel Vos, jurist, journalist en VS-correspondent, met een Nederlandse en een Amerikaanse nationaliteit.  Ook hij vertelt over de machtenscheiding binnen de VS.

Als er één onderwerp is dat de afgelopen tijd de VS in zijn greep houdt dan is dat wel het politiegeweld. Het interessante artikel ‘Politiegeweld in de VS: shoot first, think later?’ geeft je inzicht in de achtergronden. Een ander interessant onderwerp zijn de gerechtelijke dwalingen in de VS. Hierover lees je in het artikel ‘De onrechtvaardige zijde van het recht’.

Dat de Verenigde Staten in veel opzichten afwijkt van wat wij hier gewend zijn, hoef ik jullie niet te vertellen. Het artikel ‘Zo is juryrechtspraak bij strafprocessen in de VS georganiseerd’ mag je dan ook niet missen. Ook het gezondheidssysteem in de VS is iets om bij stil te staan. Met het artikel ‘Gezondheidszorg in de VS; wiens zorg zal het zijn?’ krijg je een inkijkje in onder andere de complexiteit ervan.

‘Expert aan het woord’ is nog steeds een vaste waarde in de In Casu. Deze editie een bijzonder interessant interview met onze universitair docent Tim Jelfs, assistant professor in American Studies, die een diep inzicht in de Amerikaanse volksaard geeft in relatie tot de verkiezingen. Je kunt zijn interview zowel in het Nederlands als in het Engels lezen.

Al met al denk ik dat dit een bijzonder actueel en interessant nummer is waar de redactie veel energie in heeft gestopt. Ik wil de redactie dit jaar heel veel succes wensen en ga ervanuit dat jullie – onze lezers – veel plezier zullen beleven aan hun schrijfenthousiasme en -inspanningen!

Veel leesplezier!

Rianne Bennink

Hoofdredacteur In Casu

In Casu redactie 2020-2021

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan