JFV Katern

Lees verder

“Na een bijzondere start van het jaar komen de (digitale) tentamens er alweer bijna aan. De eerste weken van het jaar stonden alweer bol van de evenementen. Natuurlijk waren deze evenementen wat anders vormgegeven dan normaal maar gelukkig wel ouderwets gezellig. Deze lijn zetten we natuurlijk graag voort na de tentamens. Wil je niks missen? Haal dan de JFV Evenementenposter op bij onze Studiewinkel en houd onze social media in de gaten!” 

Sinds september zijn we weer begonnen aan een nieuw collegejaar. Inmiddels zit iedereen druk met zijn neus in de studieboeken om de tentamens te halen. In de tussentijd heeft de JFV Groningen zeker niet stil gezeten. Er zijn dit jaar ontzettend veel nieuwe rechtenstudenten verwelkomd bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Om deze studenten te verzekeren van een geslaagde start van hun studie organiseerde de Eerstejaarscommissie de Facultaire Introductiedagen. Je leest het goed: dagen. Dit jaar werd deze dag namelijk verdeeld over meerdere dagen. Zo was er dinsdag 25 augustus een digitale livestream waarbij onder andere de decaan, de directeur onderwijs en nog veel meer sprekers de eerstejaars studenten hebben toegesproken. Vervolgens vonden woensdag 26 en donderdag 27 augustus de fysieke Facultaire Introductiedagen plaats. Hierbij kregen de studenten in kleine groepjes rondleidingen langs de verschillende gebouwen van de Rijksuniversiteit Groningen en van de JFV. Vervolgens konden de studenten hun boeken ophalen op de JFV Boekenmarkt. Het weekend dat daarop volgde stond in het teken van de Rechten Introductiedagen. Zowel op zaterdag als op zondag waren er bijna 100 eerstejaarsstudenten aanwezig in het stadspark om elkaar te leren kennen tijdens een dag vol met spellen. Deze twee evenementen hebben er samen zeker voor gezorgd dat eerstejaarsstudenten de Faculteit, de JFV en met name elkaar goed hebben leren kennen!

Na de eerste collegeweek was het vervolgens tijd voor de allereerste Algemene Ledenborrel van het jaar. Dit jaar werken we met een ticketsysteem nu er maar een beperkt aantal zitplekken kunnen worden vergeven. De eerste twee borrels waren binnen enkele minuten al uitverkocht! Dit enthousiasme werd ook vastgehouden tijdens de borrels, waardoor het twee enorm geslaagde avonden waren. De weken daarna stond de agenda vol met diverse leuke evenementen. De International Introduction Activity werd goed bezocht. Daarnaast is CarrièreBoard  officieel afgeschaft. Het gehele carrièreaspect wordt nu vormgegeven naar de JFV-huisstijl op de JFV-website. Om deze grote stap te vieren vond van maandag 14 tot en met woensdag 16 september de Carrièrestunt plaats. Hier zijn prachtige LinkedInfoto’s gemaakt, gave prijzen verloot en meer dan 50 studenten gematcht aan potentiële werkgevers! Op de laatste dag is Café de Keyzer versierd in prachtig JFV-rood tijdens de Red Party om de stunt feestelijk af te sluiten.

Tevens heeft de Eerstejaarscommissie ook het StudieStartGroep Eerstejaarsdiner georganiseerd op maandag 21 september met als thema “Laws Vegas”. Op deze avond konden eerstejaarsstudenten elkaar leren kennen onder het genot van een heerlijke maaltijd van the Blokes of het Pakhuis. Deze avond werd vervolgens nog eens dunnetjes overgedaan op 28 september tijdens het Ouderejaars Openingsdiner. Natuurlijk organiseert de JFV ook juridisch inhoudelijke evenementen. Zo heeft een dertigtal studenten tijdens het JFV Kroegcollege meer geleerd over etnisch profileren.

Al met al kijk ik terug op een buitengewoon geslaagd begin van het collegejaar. Helaas komt er aan al deze gezelligheid een einde en is de eerste tentamenperiode van het jaar bijna aangebroken. Ook dan is de JFV er voor jou! Met verschillende samenvattingen en oefenpakketten staan we elke dag tussen 12.00 en 14.00 uur voor je klaar op onze Studiewinkel.

Normaal zou ik jullie ook graag voorzien van een activiteitenoverzicht waarin alle aankomende activiteiten worden gepresenteerd. Helaas is dit voor ons op dit moment niet mogelijk nu de huidige maatregelen constant wijzigen.  Als gevolg daarvan worden onze evenementen hierdoor vaak aangepast aan de hand van deze richtlijnen. Hou daarom vooral onze website en social media in de gaten voor meer informatie over onze activiteiten!

Hartelijke groet,

Namens het 113e Bestuur,

Lynn Brouwer

Voorzitter

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan